40 de morminte din Dambovita au fost profanate. Politia nu exclude actiunea unui grup de satanisti

Dată publicare: 04-03-2014 13:21
Dată actualizare: 07-03-2014 07:01


Dezastru in cimitirul din comuna Iedera, judetul Dambovita. Aproape 40 de morminte au fost gasite devastate luni noapte.

Indivizi, inca necunoscuti, au vandalizat zeci de cruci de marmura pe care le-au trantit la pamant. Revoltati, localnicii se intreaba cine sa fi fost capabil de asa ceva, mai ales acum, in postul mare.

"I-a rupt crucea fetei mele, cu ce-a gresit? Nu mai pot de cand am vazut-o la pamant...", spune plangand un localnic.

O femeie care s-a dus dimineata sa tamaieze in cimitir a descoperit distrugerile si i-a chemat pe toti vecinii sa vada prapadul. "Eu am gasit prima... Cu ce le-or fi gresit mortii de au facut asa ceva? E strigator la cer", spune femeia.

Mihai Zamfir, preotul Parohiei Iedera: "Am ramas uimit. Nu-mi vine sa cred! Parca e un cosmar. Cine sa fi avut asemenea suflet sa distruga atatea morminte?".

Cimitirul se afla in centrul satului, gard in gard cu Primaria si vizavi de postul de politie. Insa nimeni n-a vazut si n-a auzit nimic.

La fata locului au sosit politistii criminalisti. Oamenii legi incearca sa stranga probe care sa-i duca pe urmele faptasilor. Dupa cat de mare este distrugerea, oamenii banuiesc ca vinovate ar fi cel putin doua persoane. Nu este exclusa o actiune satanista, spun politistii.

Vasile Breazu, primarul comunei Iedera: "Sunt oripilat! Trebuie pedepsiti".

Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru profanare de morminte si spera ca in cel mai scurt timp sa-i identifice pe faptasi.


VIDEO PROTVPLUS.RO