200.000 de euro castigati din afaceri ilegale cu terenuri din Capitala. Politia a dus la audieri patru persoane

Ultima actualizare: 18-07-2014 00:47

Patru persoane sunt acuzate de inselaciune cu terenuri, in Bucuresti. Politistii spun ca suspectii vindeau cu acte false anumite loturi, din cele mai bune zone ale Capitalei.

Un asemenea teren a ajuns la un cumparator de buna credinta, care a pierdut 200 de mii de euro. Escrocii aveau in plan sa vanda inca 4 mii de metri patrati, in apropierea parcului Herastrau.

Parcela de 700 de metri patrati face parte dintr-un teren mult mai mare, de 5 mii de metri, cu mai multi proprietari, printre care si Primariei Capitalei, si care este situat intr-o zona rezidentiala.

Printr-o serie de acte false si inselaciuni, escrocii au reusit sa inventeze un proprietar al terenului, care ar fi mostenit parcela. Si asa au putut face vanzarea. Ciudat este cum au trecut aceste acte, cu elemente care ridica mari semne de intrebare, de notar.

Cu aceste greseli flagrante in documente, vanzarea s-a realizat, iar cumparatorul de buna credinta a achitat 200 de mii de euro. O luna mai tarziu afla de la politie ca a cumparat hartii false si ca terenul nu ii apartine. Anchetatorii au retinut patru suspecti.

Politistii au aflat ca acestia mai aveau in plan sa vanda cu acte false alte doua parcele de 900 si 3000 mii de metri patrati din terenul situat in zona Herastrau. Ca sa para credibili in fata potentialilor cumparatori, suspectii foloseau o firma de imobiliare. Reprezentantii firmei au ajuns si ei in fata anchetatorilor, in calitate de martori.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO