19 persoane au ajuns la spital, după ce au petrecut Revelionul într-un restaurant din Alba
Stafilococ depistat la un local unde 19 persoane care au petrecut Revelionul au prezentat toxiinfecţie.
Bacteria stafilococ a fost depistată pe mâinile a doi angajaţi, pe blatul de feliat mezeluri şi pe un cuţit pentru feliat, precum şi în trei produse, respectiv icre, pastramă şi bulgăraşi de brânză cu verdeţuri, în urma analizelor efectuate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba la o sală de evenimente unde, în seara de Revelion, 19 persoane au prezentat simptome de toxiinfecţie alimentară.
DSP Alba a dispus suspendarea activităţii sălii de evenimente până la remedierea deficienţelor şi a aplicat o amendă de 5.000 de lei.
"În urma analizelor de laborator a fost depistată bacteria stafilococ pe mâinile a doi angajaţi, pe blatul de feliat mezeluri, pe un cuţit pentru feliat, dar şi în trei produse consumate: icre, pastramă şi bulgăraşi de brânză cu verdeţuri", se menţionează în comunicat, potrivit Agerpres.
Potrivit sursei citate, administratorul unităţii are obligaţia să efectueze controlul tuturor angajaţilor, prin analize de coprocultură şi exudat, dar şi să efectueze igienizarea localului şi a bucătăriei, a suprafeţelor de lucru şi a veselei. După realizarea acestora se vor preleva din nou probe de sanitaţie, iar dacă vor ieşi corespunzătoare, activitatea unităţii va putea fi reluată, precizează DSP.
La restaurantul în cauză au participat la petrecerea de Revelion circa 240 de persoane, 19 dintre acestea ajungând, după consumarea aperitivului, la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din Alba Iulia, cu probleme digestive, greţuri şi vărsături. Pacienţii au vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani şi niciunul nu a rămas internat, cazurile prezentate fiind uşoare, mai menţionează DSP Alba.
Anul trecut, zeci de persoane care au participat la două nunţi din Alba au suferit toxiinfecţii alimentare, analizele stabilind drept cauze o infecţie cu stafilococ, respectiv infestarea cu Salmonella.
Sursa: Agerpres
Etichete: angajati, toxiinfectie, restaurant, stafilococ,
Dată publicare:
03-01-2018 15:38