180 de români ”homeless” din Norvegia sunt plătiți să vină acasă, din cauza coronavirusului
Potrivit unor surse neoficiale, aproximativ 200 de cetățeni români - fără locuri de muncă sau beneficiari de ajutoare sociale - vor ajunge miercuri seara pe Aeroportul Otopeni cu un avion de tip charter, pus la dispoziție de o fundație din Norvegia.
Ei au fost selectați de autoritățile norvegiene, care le-au plătit câte 100 de euro la fiecare, după care i-au trimis acasă.
Se pare că autoritățile norvegiene se tem de faptul că aceste persoane ar putea fi purtătoare de coronavirus, pentru că nu au adăpost și stau pe străzi.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pe de altă parte, surse oficiale de la aeroportul Henri Coandă au confirmat pentru Știrile Pro TV faptul că avionul va ajunge la București miercuri seara.
Potrivit publicației locale NRK, care îl citează pe consilierul municipal Raymond Johansen, românii sunt cei care doresc să ajungă acasă.
Duminică dimineață, un autobuz în care se aflau persoane fără adăpost a plecat din Norvegia spre România, însă transportul a devenit foarte dificil din cauza închiderii granițelor.
Camilla Tangen Monsen, liderul cazării de urgență pentru vizitatorii săraci care vin să ceară ajutor la Crucea Roșie din Oslo. Ea spune că cei care vin să stea peste noapte au fost frustrați în ultimele zile, după ce Guvernul a spus că cerșetorii trebuie să plece acasă.
Potrivit lui Tangen Monsen, mulți oameni au vrut să călătorească înapoi în țările lor, dar a fost dificil din cauza granițelor închise.
”Încă există oameni săraci fără adăpost în Oslo. Atât cei de etnie romă, cât și oamenii din alte țări. Încercăm să găsim o soluție și pentru ei”, mai spune Tangen Monsen, conform sursei citate.