Stare de urgență. Ce spun marile rețele din România despre închiderea magazinelor alimentare

Ultima actualizare: 18-03-2020 15:18
Stare de urgență. Ce spun marile rețele din România despre închiderea magazinelor alimentare

Marile rețele comerciale din România infirmă categoric informația potrivit căreia ar urma închiderea unor magazine alimentare. La rândul său, cora, unul din cei mai mari retaileri locali, anunță că nu va raționaliza produsele.

 

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) infirmă categoric informaţiile privind închiderea unor magazine ale reţelelor de comercializare a produselor alimentare, se menţionează într-un comunicat remis miercuri de asociaţie.

”Cu privire la informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la închiderea unor magazine ale reţelelor de comercializare a produselor alimentare, Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România infirmă categoric astfel de informaţii mediatizate sub diferite forme.

Nu au avut loc şi nici nu se desfăşoară în prezent discuţii oficiale sau neoficiale privind o sistare a activităţii unor lanţuri de magazine alimentare care activează în România”, se precizează în comunicatul semnat de directorul executiv al AMRCR, George Bădescu.

La rândul său, cora România anunţă că nu a luat măsura raţionalizării produselor şi că a instituit pentru unele produse o limită ”rezonabilă” pentru a descuraja specula şi a asigura marfa la raft cât mai mult timp.

cora: ”Nu raționalizăm”

”Nu raţionalizăm, luăm măsuri pentru a asigura accesul tuturor la cele mai căutate produse. Punctual, în unele magazine am instituit o limită rezonabilă, chiar generoasă, pentru unele produse, măsură luată doar pentru a descuraja specula şi pentru a asigura cât mai mult timp marfa la raft, pentru cât mai mulţi clienţi.

Solidaritatea şi cumpătarea sunt esenţiale în aceste zile şi îi rugăm din nou pe clienţi să cumpere chibzuit, cu gândul că ne găsesc aici şi mâine şi că noi facem eforturi neîncetate pentru a asigura continuitatea aprovizionării magazinelor cora din toată ţara”, precizează reprezentanţii companiei.

Aceştia fac apel la familii, ca urmare a recomandărilor autorităţilor, să trimită un singur membru la cumpărături, pentru a evita aglomerarea, iar în magazin să respecte indicaţiile privind păstrarea distanţei de cel puţin 1,5 metri, astfel încât să fie redus riscul îmbolnăvirii.

Totodată, compania anunţă că a luat decizia de a suspenda, temporar, comunicarea promoţiilor pe pagina de Facebook a cora. Activitatea promoţională se va derula în continuare şi toate informaţiile pe acest subiect vor fi comunicate pe site în secţiunea https://www.cora.ro/cataloage precum şi în hipermarketuri.

Ce măsuri de igienă s-au luat

În privinţa măsurilor de igienă şi prevenţie, reprezentanţii cora menţionează că au fost achiziţionate măşti, mănuşi, dezinfectante şi a fost intensificată igienizarea magazinelor, conform reglementărilor şi recomandărilor autorităţilor.

Sunt curăţate în mod constant, cu o frecvenţă mult mai mare decât în mod obişnuit, cărucioarele, coşurile, suprafeţele magazinelor şi zona caselor de marcat.

De asemenea, din 17 martie 2020 au fost instalate paravane de plexiglass în zona caselor de marcat, pentru o mai bună protecţie a casierelor, care sunt expuse contactului prelungit cu publicului.

Casierele au, de asemenea, setul propriu de dezinfectant, în timp ce clienţii au la dispoziţie mai multe puncte de dezinfectare în magazin. De asemenea, în magazine sunt disponibile mănuşi de unică folosinţă, atât pentru clienţi, cât şi pentru angajaţi.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!