Americanii fac cozi la magazinele de marijuana: ”După ce stocurile de hârtie igienică s-au epuizat, au nevoie să se relaxeze”

Ultima actualizare: 18-03-2020 14:53
Americanii fac cozi la magazinele de marijuana: ”După ce stocurile de hârtie igienică s-au epuizat, au nevoie să se relaxeze”
Getty

Americanii au făcut la shop-urile de marijuana cozi ca la magazinele alimentare și camerele de gardă ale spitalelor.

 

Locuitorii din regiunea Golfului San Francisco pot consuma în continuare legal produse pe bază de canabis întrucât magazinele care comercializează marijuana sunt exceptate de la restricţiile vizând activităţile comerciale, în urma cărora majoritatea localurilor din San Francisco şi oraşele învecinate şi-au închis porţile.

Potrivit administratorilor magazinelor cu produse pe bază de canabis, clienţii stau la cozi comparabile cu cele de la magazinele alimentare şi camerele de gardă.

”Dumnezeule, suntem copleșiți”

Cei mai mulţi dintre angajaţii de la circa zece magazine contactaţi de Reuters au spus că sunt prea ocupaţi pentru a putea vorbi cu reporterii.

”Dumnezeule, suntem copleşiţi. De îndată ce oamenii au auzit că este încă deschis, au început să stea la coadă”, a spus Anthony Barajas, director general al magazinului Cana Culture din San Jose.

”După ce stocurile de hârtie igienică s-au epuizat, ştiau că au nevoie să se relaxeze”, a spus acesta.

Barurile, cluburile şi sălile de fitness s-au închis luni în urma unuia dintre cele mai stricte ordine emise până la această dată în Statele Unite în scopul contracarării epidemiei de coronavirus.

Circa 7 milioane de persoane locuiesc în regiunea afectată de aceste restricţii.

Magazinele care comercializează marijuana se află pe lista scurtă a unităţilor comerciale '”esenţiale'”, care pot rămâne deschise alături de magazinele alimentare, farmacii şi cabinete medicale, au relatat San Jose Mercury News şi alte publicaţii locale, citând Departamentul pentru controlul canabisului din acest stat şi oficiali locali.

În California sunt peste 500 de cazuri confirmate de coronavirus şi cel puţin 12 persoane au decedat.

Reguli respectate cu strictețe

Cana Culture respectă cu stricteţe regulile: în magazin nu au voie mai mult de 10 persoane simultan, care pot cumpăra sau se pot relaxa în zona specială pentru fumat.

În faţa magazinului, agenţii de securitate se asigură că persoanele de la coadă stau la lungimea unui braţ distanţă unul de celălalt.

”Suntem un serviciu necesar”, a spus Barajas. ”Oamenii au nevoie de asta în scopuri medicale şi recreaţionale. Publicul are în continuare nevoie de tratamente testate în laborator”.

”A fost un ritm constant de la ora când deschidem şi până la închidere, când încă mai sunt oameni care aşteaptă afară”, a mai spus Barajas. ”Avem încă voie să servim şi în regim drive-in”.

”Mă gândesc că statul mai are nevoie şi de venituri în timp ce toate celelalte localuri sunt închise”.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 22 Octombrie 2021

48:23
Alt Text!
La Măruță
La Maruta – 22 Octombrie 2021

01:26:33
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!