18 copii români, blocaţi pe aeroportul din Barcelona. De ce nu au putut urca în avion

Dată publicare: 09-07-2019 07:36
Dată actualizare: 09-07-2019 14:59


18 copii români, blocaţi pe aeroportul din Barcelona

Ore de coşmar în aeroportul din Barcelona pentru 18 copii, membrii ai unui ansamblu artistic din Capitală. Atât cei mici, cât şi însoţitorii lor şi-au petrecut noaptea în aerogară, după ce nu au putut urca în avionul care urma să îi aducă acasă.

Se pare că nu ar fi avut incluse în bilet şi bagajele de cală.

În timp ce reprezentanţii agenţiei de turism susţin că bagajele ar fi fost plătite, compania aeriană spune că acestea nu apăreau în sistem, dar le-a oferit pasagerilor soluţii alternative.

Membrii ansamblului artistic au vârste cuprinse între 4 şi 14 ani şi luni seara, la ora 19:55, trebuiau să decoleze de pe aeroportul din Barcelona, după o săptămână în Calella, în care au organizat şi spectacole. La check-in au avut însă parte de o surpriză.

Ştefan Iordache, director ansamblul de copii: "Când am venit acum să ne îmbarcăm către casă, Blue Air nu ne-a primit, pentru că a zis că nu avem dreptul pentru bagaje de cala. Ei au spus că nu s-au plătit bagajele de cala. De parcă eram noi de vină. Noi am fost prinşi la mijloc".

Agenţia de turism susţine că bagajele de cala au fost plătite, însă undeva ar fi apărut o eroare.

Emil Popovici, reprezentant agenţie turism: "Noi când luăm biletele de avion automat luăm şi bagajul. Într-adevăr, dacă intră pe sistem, pe rezervare, nu apar bagajele, dar ele au fost rezervate şi plătite o dată cu biletele".

Compania aeriană a declarat, printr-un comunicat, faptul că atât copiilor, cât şi adulţilor care îi însoţeau li s-au dat două alternative.

Reprezentantul companiei a oferit grupului două opțiuni: de a achita taxa reprezentând valoarea bagajului de cală, respectiv de a îmbarca minorii fără bagajele de cală, urmând ca situaţia bagajelor să fie rezolvată a doua zi. Adulții însoțitori nu au luat nici o decizie până la ora închiderii biroului de check-in, grupul nu a mai putut fi îmbarcat.

Cei mici şi-au petrecut noaptea în aeroport, iar marti urmează să plece către Bucureşti cu o altă companie aeriană.

Preţul biletelor, în valoare de 4500 de euro, a fost suportat de agenţia de turism.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO