155 de ani de la infiintarea Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul". Klaus Iohannis i-a felicitat pe militari

Ultima actualizare: 04-07-2015 07:31

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis i-a felicitat miercuri pe militarii Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul" la 155 de ani de la infiintare.

Alesi pe spranceana, militarii din garda de onoare sunt cei care il pazesc pe seful statului si ii dau onorul militar la toate ceremoniile oficiale. In semn de recunostinta, seful statului le-a decorat drapelul de lupta cu Ordinul "Virtutea Militara" in grad de ofiter.

Declaratie Klaus Iohannis, Presedintele Romaniei: "Voi reprezentati Romania puternica, prin tot ceea ce faceti. Sunteti un exemplu pentru cei care va vor urma. Am toata convingerea ca va veti face mereu datoria cu profesionalism sub deviza inscrisa pe drapelul de lupta: onoare si patrie. Cu ocazia implinirii a 155 de ani de istorie, va adersez cele mai sincere felicitari si va urez mult succes in toate activitatile. La multi ani!"

In cei 155 de ani de activitate, militarii Regimentului 30 Garda Mihai Viteazul au avut in grija siguranta sefilor de stat, a conducatorilor din Armata Romana dar si protejarea unor obiective importante, precum Palatul Cotroceni, Palatul Victoria sau Aeroportul Baneasa. Tot ei sunt chemati la ceremoniile oficiale sa prezinte onorul militar.

Sub Drapelul de lupta al Regimentului 30 isi fac datoria 3 batalioane de soldati. Doua sunt destinate ceremoniilor militare iar un batalion - politiei militare. Seriozitatea, traditia si zecile de ore de instructie zilnica fac din Regiment o unitate emblematica a Armatei Romane.

Mircea Dusa, Ministrul Apararii: "Domnule presedinte, domnule prim-ministru, in zilele urmatoare voi emite decretul prin care voi ridica rangul acestei unitati de la cel de regiment la cel de brigada."

La ceremonie, militarii au facut o demonstratie a unui exercitiu de instructie de front, dupa care presedintele Iohannis si ceilalti invitati au asistat la dezvelirea unei statui cu domnitorul Mihai Viteazul calare pe cal.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO