155 de ani de la infiintarea Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul". Klaus Iohannis i-a felicitat pe militari

×
Codul embed a fost copiat

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis i-a felicitat miercuri pe militarii Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul" la 155 de ani de la infiintare.

Alesi pe spranceana, militarii din garda de onoare sunt cei care il pazesc pe seful statului si ii dau onorul militar la toate ceremoniile oficiale. In semn de recunostinta, seful statului le-a decorat drapelul de lupta cu Ordinul "Virtutea Militara" in grad de ofiter.

Declaratie Klaus Iohannis, Presedintele Romaniei: "Voi reprezentati Romania puternica, prin tot ceea ce faceti. Sunteti un exemplu pentru cei care va vor urma. Am toata convingerea ca va veti face mereu datoria cu profesionalism sub deviza inscrisa pe drapelul de lupta: onoare si patrie. Cu ocazia implinirii a 155 de ani de istorie, va adersez cele mai sincere felicitari si va urez mult succes in toate activitatile. La multi ani!"

In cei 155 de ani de activitate, militarii Regimentului 30 Garda Mihai Viteazul au avut in grija siguranta sefilor de stat, a conducatorilor din Armata Romana dar si protejarea unor obiective importante, precum Palatul Cotroceni, Palatul Victoria sau Aeroportul Baneasa. Tot ei sunt chemati la ceremoniile oficiale sa prezinte onorul militar.

Sub Drapelul de lupta al Regimentului 30 isi fac datoria 3 batalioane de soldati. Doua sunt destinate ceremoniilor militare iar un batalion - politiei militare. Seriozitatea, traditia si zecile de ore de instructie zilnica fac din Regiment o unitate emblematica a Armatei Romane.

Citește și
Marsul Cavaleriei - vehicule militare americane merg de la M. Kogalniceanu la Cincu
Reactia americanilor dupa "Marsul Cavaleriei" spre Brasov: Fortele NATO se pot misca rapid pe teren dificil in Romania
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Mircea Dusa, Ministrul Apararii: "Domnule presedinte, domnule prim-ministru, in zilele urmatoare voi emite decretul prin care voi ridica rangul acestei unitati de la cel de regiment la cel de brigada."

La ceremonie, militarii au facut o demonstratie a unui exercitiu de instructie de front, dupa care presedintele Iohannis si ceilalti invitati au asistat la dezvelirea unei statui cu domnitorul Mihai Viteazul calare pe cal.


 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Parlamentul a adoptat Legea pensiilor speciale pentru militari. Cum va fi calculata suma
Parlamentul a adoptat Legea pensiilor speciale pentru militari. Cum va fi calculata suma

Parlamentul a votat legea privind pensiile militare de stat, care prevede cresterea pensiilor pentru politisti, militari si alti functionari din sistemul de aparare al Romaniei.

Reactia americanilor dupa
Reactia americanilor dupa "Marsul Cavaleriei" spre Brasov: Fortele NATO se pot misca rapid pe teren dificil in Romania

Locotenent colonel Theodore Johnson, Comandantul Diviziunii 2, Regimentul Cavalerie 2 al armatei americane, prezent joi la Brasov a spus ca militarii SUA din subordinea sa sunt bucurosi de ocazia de a se antrena impreuna cu vanatorii de munte romani.

MApN: Un sergent major de la Regimentul 30 de Garda a fost gasit impuscat
MApN: Un sergent major de la Regimentul 30 de Garda a fost gasit impuscat

Sergentul major Marian Dumitru de la Regimentul 30 de Garda "Mihai Viteazul" a fost gasit impuscat, luni, intr-o incapere a unitatii militare, anunta MApN, precizand ca Parchetul Militar Bucuresti cerceteaza cazul.
 

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.