8 suspecti, retinuti in legatura cu incidentele de la protestele din Piata Victoriei. Descoperiri socante in locuintele lor


Ultimul update: Duminica 26 Februarie 2017 07:02
Data publicarii: Joi 23 Februarie 2017 18:34
Categorie: Stiri actuale

O operatiune inedita a fost pusa la cale de politia Capitalei.

Opt persoane au fost retinute in dosarul privind violentele de la manifestatiile din Piata Victoriei, dupa ce anchetatorii au audiat 20 de persoane, in urma perchezitiilor care au avut loc joi in mai multe imobile din Capitala, unde au fost gasite peste 3.000 de materiale pirotehnice.

Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 si Politia Capitalei confirma ca, in urma probatoriului administrat in acest dosar, au fost retinute opt persoane.


Anchetatorii continua audierile, la Serviciul de Investigatii Criminale din Politia Capitalei, unde in urma perchezitiilor au fost duse, cu mandat, mai multe persoane.

15 suspecti, audiati pentru violentele de la protestele din Capitala

Cel putin 15 suspecti au fost ridicati joi dimineata din locuinte si dusi la audieri, in legatura cu violentele care au avut loc in 1 februarie, in Piata Victoriei.

Atunci, grupuri de huligani au semanat haos la protestul pasnic.  La perchezitii, autoritatile au gasit un adevarat aresenal, format din sticle incendiare, torte, petarde, dar si arme albe.

3000 de torte, petarde si fumigene au gasit politistii acasa la o parte din suspectii adusi la audieri si au informatii ca ar fi participat si ei la violentele din seara de 1 februarie in Piata Victoriei.

Autoritatile au facut perchezitii la 13 adrese din Capitala. Vizati au fost si suporterii declarati ai unor echipe de fotbal.

Mama unuia dintre cei retinuti a declarat ca fiul ei este la audieri, dar nu stie daca barbatul a fost in piata in timpul protestelor. Aceasta a mai precizat ca nu stie daca fiul ei face parte dintr-o galerie a unei echipe, dar tine cu Rapid. Ea mai spus ca acasa nu i-au gasit petarde, dar la perchezitii, politistii i-au ridicat fiului ei cateva haine.

Ruda altui suspect, audiat si el, sustine ca fratele sau a fost ridicat de la serviciu si ca nu stie daca acesta a facut parte din grupul violent din Piata Victoriei, ci ca se afla alaturi de toata lumea prezenta acolo.

Anchetatorii i-au identificat pe baza imaginilor filmate in Piata Victoriei pe cei care au aruncat cu torte si cu pietre in fortele de ordine.

A fost o munca migaloasa pentru ca au fost vizionate zeci de ore de inregistrari in cautarea unor elemente care sa ii ajute pe politisti sa stabileasca identitatea suspectilor, mai ales ca cei mai multi dintre agresorii din piata aveau fetele acoperite cu fulare.

Imediat dupa incidentele violente, Jandarmeria a ridicat din Piata 78 de persoane dintre care doar 13 au fost puse sub acuzare. 4 dintre huligani au fost arestati pentru ultraj.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO