14 liceeni au ajuns la spital la Brasov, din cauza adezivului de la linoleum. Explicatia directorului: "Erau mai sensibili"

×
Codul embed a fost copiat

Caz uluitor la Colegiul National "Dr. Ioan Mesota" din Brasov, anchetat atat de DSP cat si de Politie.

Un numar de 14 elevi din clasa a X-a de la Colegiul National ''Dr. Ioan Mesota'' din Brasov au ajuns marti seara si miercuri dimineata la Spitalul Clinic de Copii, dupa ce s-ar fi intoxicat cu vapori emanati de adezivul folosit de o echipa de muncitori, toti fiind in prezent in afara oricarui pericol.

Unii dintre elevi au fost externati, altii urmeaza sa plece din spital pe parcursul acestei zilei. Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Brasov, Claudia Bularca, a declarat, pentru AGERPRES, ca ar fi vorba despre o intoxicatie usoara cu substante volatile (adeziv) folosite de muncitorii care lucreaza la corpul nou al colegiului.

"Copiii au simptome respiratorii, tuse si ameteli, dar sunt in afara oricarui pericol. Sunt in investigatii si analize suplimentare si urmeaza sa fie externati. Niciun elev nu a fost in stare grava. Directia de Sanatate Publica a inceput miercuri o ancheta la colegiu'', a precizat reprezentanta DSP.

Directorul Colegiului National ''Dr. Ioan Mesota'', Ovidiu Tripsa, a declarat, pentru AGERPRES, ca elevii se aflau in sali de clasa de la etajele unu si doi din corpul vechi al unitatii de invatamant unde, probabil, au patruns vapori de la adezivul cu care muncitorii lipesc linoleumul in corpul nou al scolii.

Citește și
izvor Parva
Pofta de apa minerala l-a impins la moarte pe un bistritean. Primar: "Nu-l inchidem, ca vin iar si sparg grilajele"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

"Cele doua corpuri de cladire au legatura printr-un coridor prevazut cu usa, dar elevii nu au ce cauta in corpul nou pentru ca nu este inca finalizat. Se fac ultimele lucrari. Muncitorii lipesc linoleumul in salile de clasa si folosesc un adeziv si o sursa de caldura. Cel mai probabil vaporii de la adeziv au patruns si pe holurile corpului vechi. Copiii mai sensibili sau care au avut o raceala in aceasta toamna au fost afectati, dar sunt in afara pericolului. Este vorba de elevi din clasa a-X-a care desfasurau cursurile dupa-amiaza. Sase dintre copii au ajuns la spital marti, in jurul orei 23.00, iar opt in timpul noptii", a spus directorul colegiului.

Seful Inspectoratului Scolar Judetean Brasov, Ariana Bucur, a declarat, pentru AGERPRES, ca si institutia pe care o conduce a inceput o ancheta la respectiva unitate de invatamant.

"Eu am inteles, din primele informatii, ca elevii s-ar fi aflat intr-o clasa din corpul nou. Toti copiii au ajuns la Spitalul Clinic de Copii, sunt in investigatii suplimentare, dar in afara oricarui pericol", a spus inspectorul scolar general.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Pompierului erou din Pitesti i-au dat lacrimile la reintalnirea cu Snoopy, catelul pe care l-a salvat.
Pompierului erou din Pitesti i-au dat lacrimile la reintalnirea cu Snoopy, catelul pe care l-a salvat. "E in stare critica"

Ca pe un erou asa il priveste o tara intreaga pe pompierul din Pitesti, care a salvat vineri un catelus, intoxicat cu fum in urma unui incendiu.

Pofta de apa minerala l-a impins la moarte pe un bistritean. Primar:
Pofta de apa minerala l-a impins la moarte pe un bistritean. Primar: "Nu-l inchidem, ca vin iar si sparg grilajele"

 Un barbat de 38 de ani a murit in localitatea Parva din judetul Bistrita-Nasaud dupa ce a intrat intr-o incapere unde se afla un izvor de ape minerale.

Un vasluian ar fi imbatat un copil de 11 ani pentru a se amuza.
Un vasluian ar fi imbatat un copil de 11 ani pentru a se amuza. "L-a inchis in ograda si i-a zis ca daca nu bea vin, il bate"

Caz strigator la cer petrecut in Vaslui. Un copil de 11 ani a ajuns la spital in stare grava, intoxicat cu alcool. Mama baiatului a chemat ambulanta cand a vazut ca acesta se simte rau.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.