14 copii din Satu Mare au ajuns la spital dupa ce au mancat la gradinita. Meniul care le-a provocat toxiinfectie alimentara

Ultima actualizare: 11-05-2014 07:21
toxiinfectie alimentara, Satu Mare

14 copii din judetul Satu Mare au ajuns, miercuri noapte, rand pe rand, la spital. Noua dintre ei au fost preluati de acasa de ambulante, iar ceilalti au fost adusi cu masinile de parinti.

Acestia spun ca starile de rau au aparut dupa ce pustii au consumat, la gradinita, preparatele aduse de firma de catering care pregateste mancarea.

Acum, inspectorii sanitari veterinari fac anchete si incearca sa afle ce a provocat toxiinfectia alimentara.

Gradinita cu program prelungit din comuna Mediesu Aurit are contract cu o firma de catering, care asigura zilnic pranzul celor mici. Miercuri, insa, dupa primul fel de mancare, o parte dintre copii au inceput sa se simta rau.

Rand pe rand, copiii ajuns la Spitalul din Satu Mare, cu ambulantele sau cu masinile parintilor.

Adrian Stef, presedintele Consiliul Judetean Satu Mare: "Noua din grupa mica si grupa mare. Patru vor fi transferati ca sa fie supravegheati la Spitalul de Boli Infectioase".

Dr. Eugeniu Avram, prefect Satu Mare: "Se suspecteaza o toxiinfectie alimentara. Au mancat supa de perisoare si cartofi piure cu ficatel de pasare si ciocolata cu capsuni. Primele simptome au aparut dupa primul fel de mancare".

Inspectorii Directiei de Sanatate Publica si ai Directiei Sanitar-Veterinare au sigilat bucataria firmei unde a fost gatita mancarea si, in urma analizelor de laborator, urmeaza sa stabileasca de la ce produse li s-a facut rau copiilor si daca alimentele au fost corect depozitate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO