12 morti si 15 raniti intr-un atentat cu masina capcana in Yemen. Atacul a fost revendicat de ISIS

28-01-2016 18:21


atentat

Cel putin 12 persoane au fost ucise si alte 15 ranite intr-un atac cu masina capcana ce a avut loc joi in aproape de palatul prezidential din Aden, capitala provizorie a Yemenului.

Atentatul a fost revendicat de catre gruparea terorista Statul Islamic, relateaza agentia DPA.

Potrivit unor oficiali din domeniul securitatii, printre morti se afla membri ai pazei palatului si civili. Atentatul a avut loc la un punct de control situat la circa 1.500 de metri de palat, potrivit Agerpres.

Presedintele yemenit, Abd Rabu Mansour Hadi, se afla in palat cand a explodat masina capcana, a relatat televiziunea Al-Arabiya, cu sediul in Dubai.

Purtatorul de cuvant al consiliului local din Aden, Nazar Anwar, a afirmat ca atacul a vizat un convoi al guvernatorului orasului, recent numit, care era in drum spre palat. Masina a explodat cand membrii pazei au oprit-o la punctul de control, a precizat Anwar. Guvernatorul si garzile sale de corp au scapat nevatamati.

Intr-un comunicat postat online, Statul Islamic a afirmat ca a fost vorba de un atentat sinucigas, ce a provocat moartea a cel putin 10 membri ai pazei prezidentiale si ranirea altor 20, informatii ce nu au putut fi verificate independent.

Guvernul presedintelui Hadi isi are sediul in Aden, deoarece capitala yemenita Sanaa este sub controlul rebelilor siiti houthi, sustinuti de catre Iran.
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO