ROMANIA ARE NEVOIE DE TINE! Autoritatile au salvat la limita peste 300 de persoane

×
Codul embed a fost copiat

Romania isi revine timid din cosmarul ultimelor trei zile. Rand pe rand, in orasele si comunele izolate de viscol ajung echipajele de la deszapezire.

19:00 REZUMATUL ZILEI Chiar si asa, sunt inca probleme serioase in 14 judete, iar 42 de oameni au si la aceasta ora mare nevoie de ajutor, in conditiile in care se va lasa in curand, un ger naprasnic.

26 de drumuri nationale raman inchise. Pe cat posibil, evitati sa plecati la Tulcea si Constanta, unde vantul a biciuit nemilios si a nins 24 de ore.

Autostrada Soarelui este impracticabila, dar autoritatile au salvat la limita peste 300 de persoane, pe care le-au cazat in primarii si scoli.

Echipa Pro Tv a ajuns, impreuna cu zeci de suflete in orasul Budesti, din judetul Calarasi, rupt pana de curand de restul lumii.

Citește și
tancuri
Ar trebui sa dam Armatei contractele pentru deszapezire. Misiunea Centura Capitalei
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

50 de oameni tremura in camp, pe drumul care leaga Frumusaniul de Budesti. Sunt doua zile de cand tot astepta sa li se deschida calea si nimic. Numai cand vad utilajele, rabufnesc furiosi.

Timp de 72 de ore, muncitorii au muncit in van. Cand in sfarsit s-a oprit viscolul, au ramas fara motorina.

Razboiul cu nametii se castiga insa metru cu metru.

In acest moment, DN4, drumul care face legatura intre Bucuresti si Oltenita, este deszapezit. Oamenii spun ca de trei ziler stau in camp deschis si asteapta deblocarea acestui drum

Soferii nu mai au rabdare, se aseaza in spatele utilajelor si inainteaza putin cate putin. Se opresc din nou cand una dintre masinile care curata zapada derapeaza.

Suferinzii au fost luati abia vineri cu un elicopter. Printre cei adusi la spital in Bucuresti a fost si o femeie care a nascut cu o moasa, in fosta cladire a spitalului din Budesti, inchis acum cateva luni.

Situatia a revenit cat de cat la normal abia dupa-amiaza, cand drumul a fost deblocat, iar de acum atat ambulantele cat si pompierii pot ajunge in caz de nevoie la Budesti.

17:15 Pilotii Ministerului Administratiei si Internelor au efectuat 12 misiuni umanitare, pana in acest moment, in cursul carora au fost preluate si transportate, la spitalele din Capitala, pentru acordarea de ingrijiri medicale, 25 de persoane.

Un echipaj de la Serviciul de Ambulanta Buzau si paramedici ai SMURD au reusit sa ajunga, dupa aproximativ noua ore, in localitatea Scutelnici, la locuinta familiilor celor doi bebelusi in varsta de 8 si 10 luni care au febra si ai caror parinti au cerut ajutorul ambulantei inca de joi seara.

Potrivit plutonierului Vasile Dogaru care se afla in echipajul care incearca de noua ore sa ajunga la Scutelnici a declarat pentru corespondentul Mediafax ca ambulanta si un autoturism de teren au reusit sa ajunga in comuna la aproximativ noua ore de la momentul la care s-a plecat din Buzau.

Conform sursei citate, la ora transmiterii acestei stiri medicii au ajuns la locuinta familiilor celor doi bebelusi de 8 si 10 luni, urmand ca acestia sa fie preluati si transportati la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean Buzau.

17:00 Din cele 12 elicoptere, cinci sunt de tip SMURD si sapte sunt aeronave umanitare MAI. Elicopterele SMURD au preluat o gravida din Budesti (judetul Calarasi), o persoana in soc hemoragic din Alexandria (judetul Teleorman), doua persoane care necesitau dializa din Oltenita (judetul Calarasi), o persoana in stop cardio respirator din Pitesti, judetul Arges.

Elicopterele MAI au preluat o mama cu un copil din localitatea Cotofanca (judetul Calarasi), o femeie cu metroragie si anemie severa din Urziceni, trei persoane pentru dializa si una cu suspiciune de infarct din Vasilati (judetul Calarasi), sase persoane cu dializa din Curcani si Budesti (judetul Calarasi), sapte persoane dintre care trei cu dializa, o urgenta medicala, doi copii si o mama din Mihai Bravu (judetul Giurgiu), din Pasarea, comuna Frumusani (judetul Calarasi) si din Galbinasi.

Alte doua elicoptere MAI au transportat provizii la Lehliu Gara (judetul Calarasi). Premierul Emil Boc a plecat din Bucuresti cu un elicopter al Ministerului Administratiei si Internelor, pentru a survola o parte din zonele afectate de ninsorile din ultimele zile. El va survola atat centura Capitalei, cat si autostrazile A1 Bucuresti-Pitesti si A2 Bucuresti-Lehliu.

Judetele Constanta si Tulcea sunt sub atentionare cod galben de viscol pana sambata la ora 10.00, meteorologii anuntand ca in aceste zone vantul va avea intensificari cu viteze de pana la 60 de kilometri pe ora, troienind zapada. Potrivit avertizarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), pana sambata, la ora 10.00, in judetele Constanta si Tulcea "vantul va mai prezenta intensificari cu viteza la rafala de 50-60 km/h, viscolind si troienind zapada".

In zilele urmatoare, valorile termice vor continua sa scada, iar vremea va deveni geroasa in cea mai mare parte a tarii, potrivit ANM.

16:33 63 de oameni ai strazii din Ploiesti s-au cazat in ultimele zile in adapostul de noapte al municipalitatii, insa, in conditiile in care capacitatea centrului de primire a fost depasita, o parte dintre persoanele fara adapost au fost cazate in internatul unui liceu din oras.

16:00 Alte doua elicoptere ale MAI au decolat vineri, dupa ora 15.00, pentru a prelua trei bolnavi, printre care un bebelus de sapte luni, din Calarasi si Pitesti, potrivit unui comunicat al Ministerului Administratiei si Internelor.

Un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie din cadrul MAI a decolat, in jurul orei 15.30, din Bucuresti cu destinatia Oltenita, judetul Calarasi, pentru a prelua doi bolnavi care au nevoie de dializa.

De asemenea, un alt elicopter de tip SMURD a decolat la 15.15 catre Pitesti, pentru a prelua un copil de sapte luni resuscitat.

Pana in acest moment, cinci elicoptere ale MAI (dintre care doua de tip SMURD) au efectuat zece misiuni umanitare in judetele Arges, Calarasi, Giurgiu, Buzau, Ialomita si Teleorman pentru preluarea si transportarea a 20 de persoane cu nevoi medicale catre spitale din Capitala.

14:00 20 de oameni au fost salvati pana vineri la pranz din mijlocul zonelor afectate de vremea rea din ultimele zile. Printre ele si doi copii nou-nascuti, dusi la spital impreuna cu mamele lor.

Numai in judetul Calarasi sunt inchise de mai bine de 48 de ore drumurile catre cateva orase si sate.

Echipajele de interventie muncesc acum, ca sa le faca loc ambulantelelor, dar si masinilor care duc apa si alimente.

Romania sub zapada: 100 de oameni sunt inca blocati in masini. Pe 41 de drumuri nu se circula

Inclusiv elicopterele SMURD au fost implicate in operatiunile de salvare si au preluat doua femei insarcinate care au nascut departe de orice spital.

Vineri, la orele pranzului, in localitatea Budeti a aterizat un elicopter al Ministerului Administratiei si Internelor, care va prelua nu mai putin de cinci oameni care au nevoie de dializa.

Acesti oameni nu au mancat si nu au baut nimic de trei zile.

Dimineata, doua femei, tinere mame, din aceeasi localitate, au fost preluate de un alt elicopter.

Una dintre ele a nascut la un spital desfiintat anul trecut, cu ajutorul a patru asistente care au venit de acasa, iar cealalta femeie a nascut acasa.

Aceste femei si copiii lor au fost dusi la spitale din Bucuresti, unde vor primi ingrijiri medicale de specialitate.  

Am scapat de zapada si viscol, urmeaza GERUL. Prognoza meteo pentru weekend 

12:30 Echipaj SMURD la bordul unui elicopter MAI, pentru a prelua trei bolnavi din Calarasi

Un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie din cadrul MAI, cu echipaj medical SMURD la bord, a decolat din Bucuresti in jurul orei 12.15 spre comuna Vasilati, judetul Calarasi, pentru a prelua trei bolnavi. Doi dintre pacienta cu nevoie de dializa, iar altul ar fi suferit un infarct miocardic, cei trei urmand a fi adusi la spitale din Bucuresti.

20 de persoane salvate cu elicopterele MAI si SMURD

De asemenea, alte doua elicoptere, tot cu echipaje medicale la bord, se pregatesc sa decoleze in scurt timp, unul catre Urziceni, pentru a prelua o femeie cu grave afectiuni medicale, iar celalalt pentru a transporta la Bucuresti opt persoane care au nevoie de dializa, doua din comuna Curcani, patru din Budesti - judetul Calarasi si doua din comuna Mihai Bravu, judetul Giurgiu.

Articol recomandat de sport.ro
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Citește și...
Am scapat de zapada si viscol, urmeaza GERUL. Prognoza meteo pentru urmatoarele 4 zile
Am scapat de zapada si viscol, urmeaza GERUL. Prognoza meteo pentru urmatoarele 4 zile

Meteorologii au ridicat avertizarile de cod galben si portocaliu de viscol si ninsori, exceptand judetele Tulcea si Constanta, insa ne anunta ca, incepand de azi, vom avea parte de temperaturi extrem de scazute.

Ar trebui sa dam Armatei contractele pentru deszapezire. Misiunea Centura Capitalei
Ar trebui sa dam Armatei contractele pentru deszapezire. Misiunea Centura Capitalei

Armata a intervenit joi noapte pe centura Bucurestiului, intre Pantelimon si Cernica. Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, ordonase joi ca toate mijloacele auto si utilajele de geniu disponibile sa fie pregatite sa intervina.

Romania sub zapada:12 drumuri nationale,inchise. Circulatia, ingreunata pe A2. Lista rutelor blocate
Romania sub zapada:12 drumuri nationale,inchise. Circulatia, ingreunata pe A2. Lista rutelor blocate

Autostrada Bucuresti-Constanta si 15 drumuri nationale raman inchise, potrivit reprezentantilor CNADNR.

Recomandări
Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul
Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul

Liderii sud-coreean şi român s-au angajat să stimuleze cooperarea în industria de apărare, în timp ce Seulul încearcă să se impună ca al patrulea exportator de armament din lume.

Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja

Medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Decizia a fost luată de Coaliție după o ședință maraton, care a durat peste 14 ore. 

Kievul se mai și refuză. Statele NATO care nu vor să furnizeze Ucrainei arma pe care o cere cu insistență
Kievul se mai și refuză. Statele NATO care nu vor să furnizeze Ucrainei arma pe care o cere cu insistență

În așteptarea ajutorului american, Kievul face presiuni la nivel european pentru a obține sisteme de apărare anti-rachetă. Ucraina are nevoie urgentă de șapte astfel de baterii și, până acum, a obținut un angajament și multe promisiuni.