Consumati cat mai multe alimente gatite acasa chiar de voi. Obiceiul va poate prelungi viata
O cercetare facuta in randul thailandezilor de peste 65 de ani a aratat ca persoanele care pregatesc frecvent masa au un risc de mortalitate mai mic.
Astfel, cei care gatesc de cinci ori pe saptamana au un risc de mortalitate cu 41% mai mic decat cei care nu o fac.
A sta la cratita are o conotatie negativa pentru cei mai multi dintre noi. In realtate, insa, prepararea alimentelor la domicliu influenteaza sanatatea intregii familii. Primul avantaj este controlul calitatii alimentelor.
In al doilea rand, caloriile ingerate pot fi mai usor gestionate. Mai mult, a gati inteligent inseamna sa eliminati cele mai periculoase metode de preparare: ne referim mai ales la prajeli si rantasuri. Faina, pesmetul si malaiul trebuie evitate atunci cand se pregateste carnea.
Astfel, mancarea cel mai bine se pregateste la cuptor.
Aflati alte sfaturi despre cum puteti pregati o mancare sanatoasa din materialul video atasat.