Ce poti sa afli cu Graph Search, motorul de cautare Facebook. "Cei casatoriti trebuie sa aiba grija"

Ultima actualizare: 27-01-2013 07:14
Graph Search

Cand Facebook a anuntat ca ultimul sau proiect - unul tinut in mare secret pana in ultimul moment – nu este nimic altceva decat un motor intern de cautare, marele public a fost dezamagit.

Insa Graph Search poate avea si un aspect amuzant – descoperirea comportamentului specific utilizatorior.

De fapt, cineva a facut o pagina pe Tumblr, un site de socializare si microbloging, cu rezultate ale cautarii cu Graph Search ce includ informatii intime (barbati casatoriti carora le plac prostituatele), de natura religioasa (evrei care mananca sunca de porc) si care dezvaluie cam cat de indecisi sunt oamenii, spre exemplu cei care se declara pe Facebook fani ai grupului anti gay Focus on the Family si in acelasi timp admiratori ai actorului Neil Patrick, homesexual declarat.

Cel care a creat pagina de pe Tumblr se indoieste ca aceasta caracteristica a motorului de cautare Graph Search va schimba comportamentul sutelor de milioane de utilizatori Facebook. “In timp ce glumele Graph Search sunt o demonstatie si ar trebui ca toti oamenii sa-si verifice setarile de confidentialitate, pericolul nu cred ca vine de aici. Cel mai mare pericol nu il reprezinta necunoscutii care fac glume online, ci cunoscutii”, a declarat acesta pentru siteul de tehnologie TechCrunch.

Aceeasi pagina Tumblr spune cum poti sa-ti ascunzi unele informatii pe care nu vrei sa le vezi dezvaluite cu Graph Search.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO