Proteste 1 decembrie. Unde se anunță manifestații


Ultimul update: Vineri 30 Noiembrie 2018 22:11
Data publicarii: Vineri 30 Noiembrie 2018 17:33
Categorie: 1 decembrie
protest multime

Proteste 1 decembrie. Unde se anunță manifestații. Pe rețelele de socializare au fost anunțate, de Ziua Națională, mai multe demonstrații stradale în București și în alte orașe din țară.

Proteste 1 decembrie. Unde se anunță manifestații - București

Proteste 1 decembrie. Unde se anunță manifestații. În București au fost anunțate, pe rețelele de socializare, proteste de amploare în Piața Victoriei, sâmbătă după-amiază. Pe Facebook s-a făcut și un apel către cei care merg la defilarea de la Arcul de Triumf, să se întoarcă cu spatele în momentul în care vor defila jandarmii în semn de protest față de agresiunile din timpul manifestației diasporei din 10 august.

În replica, Jandarmeria a declarat că astfel de gesturi ofensează statul român: „Acești jandarmi poartă drapelul României, poarta drapelul de luptă al unității din care fac parte și au pe haine stema României. Este vorba de mai mult decât o simplă prezență a unor instituții. Este vorba despre statul român și România”.

Proteste 1 decembrie. Unde se anunță manifestații – Alba Iulia

Proteste 1 decembrie. Unde se anunță manifestații. Și în Alba Iulia, unde ceremonia militară va începe de la ora 15.30 în prezența președintelui Iohannis, au fost anunțate proteste.

Suporterii galeriilor de fotbal au transmis, pe rețelele de socializare că vor huidui detașamentele Jandarmeriei.

Aproximativ 1.600 de militari şi specialişti din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii şi Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, vor defila în orașul Unirii, cu aproximativ 150 mijloace tehnice şi 23 de aeronave militare. În blocurile de defilare se vor regăsi militari şi tehnică ale armatei poloneze.

Proteste 1 decembrie. Unde se anunță manifestații - Românii din Diaspora

Proteste 1 decembrie. Unde se anunță manifestații. Și românii din Diaspora au anunțat că se vor organiza pentru a veni în țară de 1 decembrie, unde se vor întâlnă, sâmbătă, la ora 10:00, in Piața Cetății din Alba Iulia.Protestul a fost anunțat pe Facebook, sub numele: Uniți în cuget și-n simțiri.

“Venim Acasă pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri. Mișcarea Diasporei Unite și grupurile adiacente organizează o întâlnire, la Alba Iulia, pe 1 decembrie 2018, cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Facem apel, pe această cale, către toate organizațiile care vor să participe la întâlnire, să ni se alăture.

Vor porni către România coloane organizate din: Marea Britanie, Spania, Italia, Belgia, Suedia, Luxemburg, Danemarca, Austria, Germania care au drept punct de convergență benzinăria MOL de la Szolnok, pe E60, vineri, 30 noiembrie, ora 17:00.

La ora 20:00 se intră în România prin vama Borș, urmând ca, în dimineața zilei de 1 decembrie, să fim cu toții prezenți la Sărbătoarea Centenarului Marii Uniri, unde ne vom întâlni cu frații noștri din România și Basarabia.

Menționăm faptul că ne întâlnim strict pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri – această întâlnire nu este un protest”, se arată în mesajul Diasporei.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO