O femeie a evadat după 14 ani în care a fost sclavă sexuală. Ekaterina fusese ademenită într-o stație de autobuz

maniac sclava
Telegram / SHOT

Un „maniac” rus ar fi ținut o femeie ca sclavă sexuală timp de 14 ani într-o temniță improvizată, unde a bătut-o cu sălbăticie și a violat-o de peste 1.000 de ori. Individul a fost acuzat și de măcelărirea unei alte femei.    

Vladimir Cheskidov, în vârstă de 51 de ani, a fost arestat în regiunea Celeabinsk, în îndepărtatul Munte Ural, după ce o femeie în vârstă de 33 de ani, identificată ca fiind Ekaterina, a evadat, luni din casa lui din satul Smoleno, scrie New York Post.

Femeia a declarat poliției că Cheskidov a ținut-o în captivitate din 2009 și că o lăsa să iasă dintr-un dormitor încuiat cu lacăt și cu gratii la ferestre doar pentru a efectua treburile casnice sub amenințarea unui cuțit.

Ekaterina a mai afirmat că a fost torturată în mod repetat și bătută cu brutalitate pentru orice abatere minoră.

Citește și
fetiță care plânge
"Ești o proastă!". Un bărbat și-a tratat soția precum o sclavă, iar pe copii i-a obligat să mănânce carne stricată
Xi Jinping a făcut cea mai mare restructurare a armatei chineze din ultimul deceniu. Strategia din spatele deciziei sale

O percheziție în casa cu un etaj a lui Cheskidov a scos la iveală o colecție de jucării sexuale, botnițe și CD-uri cu materiale pornografice, au relatat agențiile de presă locale.

Într-o întorsătură oribilă, Ekaterina a mai afirmat că Cheskidov a înjunghiat mortal o femeie pe nume Oksana, pe care o numea „soția” sa, în 2011, și apoi a forțat-o să îl ajute să se debaraseze de cadavrul Oksanei.

Comitetul de Investigații din Celeabinsk a confirmat recuperarea rămășițelor umane din subsolul casei lui Cheskidov.

Acesta este acuzat de crimă, viol și răpire.

Mama lui Cheskidov, Valentina Cheskidova, în vârstă de 72 de ani, care locuia cu fiul ei și cu presupusa sclavă sexuală a acestuia, a fost, de asemenea, arestată pentru rolul ei în răpirea femeii, a relatat canalul de știri rusesc 74.ru, citat de New York Post.

În timpul unei audieri pentru custodie, marți, Cheskidov, cu un aspect hâd și nebărbierit, a izbucnit în lacrimi și a negat orice faptă rea, spunând judecătorului că el și Ekaterina împărtășeau o „dragoste reciprocă”.

Dar victima, în vârstă de 33 de ani, a povestit poliției o altă variantă.

Cum s-au întâlnit cei doi

Potrivit Ekaterinei, calvarul său a început într-o noapte din toamna anului 2009, când ea, care avea atunci 19 ani, l-a întâlnit pe Cheskidov, pe atunci în vârstă de 37 de ani, într-o stație de autobuz din orașul Celeabinsk.

Femeia a spus că Cheskidov a invitat-o la el acasă pentru a bea ceva, dar când au ajuns acolo, acesta ar fi scos un cuțit și a amenințat-o că nu o lasă să mai plece.

Bărbatul ar fi căutat o tânără pe care să o răpească „care probabil că nu ar fi fost dată dispărută”, așa că a ales-o pe Ekaterina, care provenea dintr-o familie cu probleme, cu venituri mici, avea un aspect modest și mergea șchiopătând din cauza piciorului strâmb din naștere, a relatat canalul Telegram Shot.

Ekaterina a declarat poliției că și-a petrecut următorii 14 ani în cea mai mare parte a timpului într-un dormitor ținut sub lacăt.

Cheskidov o lăsa să iasă doar pentru a găti, a face curățenie și a avea grijă de mama sa în vârstă, dar chiar și atunci, a spus ea, răpitorul ei o urmărea peste tot fluturând un cuțit pentru ca ea să nu încerce să scape.

Ori de câte ori Cheskidov, care este șomer, ieșea din casă, îi acoperea gura Ekaterinei cu bandă adezivă și o lega de o grindă pentru ca aceasta să nu poată striga după ajutor și să nu încerce să fugă, potrivit presei locale.

Vorbind cu anchetatorii, Ekaterina a spus că Cherkisov o viola în mod regulat. Ea nu a putut spune de câte ori a forțat-o bărbatul de-a lungul anilor, dar a estimat că ar fi fost mai mult de o mie de ori, a relatat Shot, citat de New York Post.

Ekaterina a mai susținut că Cheskidov a obligat-o să bea alcool și a bătut-o peste cap atât de sălbatic încât, după un timp, a uitat toate datele de contact ale rudelor sale.

Tatăl Ekaterinei a murit înainte ca ea să se nască, iar pe mama ei a pierdut-o când era încă un bebeluș. Ea are o soră mai mare care locuiește în zonă și care ar fi așteptat nouă ani pentru a raporta dispariția ei.

Tânăra de 33 de ani a declarat poliției că, la un moment dat, Cheskidov a adus o altă femeie în casa lui și a prezentat-o ca fiind „soția” lui, deși noua venită, pe nume Oksana, i-a recunoscut ulterior Ekaterinei că ea și Cheskidov nu erau căsătoriți.

În timpul ședinței de judecată de marți, mama lui Cheskidov i-a spus judecătorului că fiul ei este căsătorit legal cu o femeie din Ekaterinburg. Cuplul nu mai coabitează de ani de zile, dar nu au divorțat în mod oficial.

În 2011, Oksana și Cheskidov s-ar fi luat la bătaie, iar femeia a încercat să ceară ajutor. Enervat, Cheskidov ar fi luat un cuțit și a înjunghiat-o în mod repetat pe Oksana, omorând-o.

Ekaterina a susținut că răpitorul ei a obligat-o apoi să îl ajute să taie corpul femeii și să bage rămășițele într-un vas mare, pe care l-a îngropat apoi în pivniță.

O autopsie efectuată pe rămășițele găsite pe proprietatea lui Cheskidov în această săptămână a arătat că este posibil ca victima să fi murit în urma unei înjunghieri.

Cum a reușit să scape prizoniera

Coșmarul Ekaterinei a luat sfârșit în cele din urmă, săptămâna aceasta, când Cheskidov, care băuse foarte mult în ultimele luni, a suferit un episod psihotic indus de alcool.

Mama sa, temându-se probabil pentru propria siguranță, a cerut ajutor, iar acesta a fost transportat la o instituție de sănătate mintală.

În agitația creată, bărbatul de 51 de ani ar fi uitat să încuie ușa în urma lui, iar mama sa a îndemnat-o pe Ekaterina să fugă, spunându-i că „s-ar putea să nu mai aibă o astfel de ocazie”.

După ce a ieșit din casa în care fusese ținută timp de 14 ani, Ekaterina a mers să își caute sora, pe care a găsit-o locuind în apropiere. Sora a sunat apoi la autorități.

Marți, judecătorul a considerat că Cheskidov este apt pentru proces și a dispus ca acesta să fie încarcerat pentru două luni. Mama sa, însă, a fost eliberată.

Vorbind în fața tribunalului, Cheskidova, o văduvă, fostă angajată a unui spital de psihiatrie, a declarat reporterilor că Ekaterina s-a „lipit” de fiul ei și a trăit cu el „de bună voie”.

Ea a adăugat că presupusa victimă era tratată „ca o regină”, refuzând să facă ceva sau să își găsească un loc de muncă.

Vecinii din sat l-au descris pe Cheskidov ca fiind un singuratic care era văzut de obicei băut, cu o glugă trasă pe cap, sau privind copiii de la locul de joacă.

Bărbatul în vârstă de 51 de ani are un cazier judiciar, care include o condamnare pentru jaf în 1989. Dacă va fi găsit vinovat de crimă și de alte acuzații, Cheskidov ar putea fi condamnat la 25 de ani de închisoare.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO A comis-o! Mihai Stoica, plin de sânge la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului
FOTO A comis-o! Mihai Stoica, plin de sânge la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului
Citește și...
O femeie a fost folosită ca sclavă de soțul și familia acestuia. O forțau să bea ulei de motor și o amenințau cu moartea
O femeie a fost folosită ca sclavă de soțul și familia acestuia. O forțau să bea ulei de motor și o amenințau cu moartea

O familie întreagă a fost reținută pentru că a transformat o femeie în sclava lor și a abuzat-o timp de peste 18 luni.

 

"Ești o proastă!". Un bărbat și-a tratat soția precum o sclavă, iar pe copii i-a obligat să mănânce carne stricată

Un angajat al unui minister din Italia este acuzat că și-a maltratat soția și că le-a umilit pe cele două fiice ale acesteia, în vârstă de 7 și de 9 ani.

Un bărbat din Covasna și-a vândut de mai multe ori fiica de 14 ani ca sclavă sexuală, pe bere și 50 de lei
Un bărbat din Covasna și-a vândut de mai multe ori fiica de 14 ani ca sclavă sexuală, pe bere și 50 de lei

Un bărbat din Târgu Secuiesc a fost condamnat în primă instanță la 12 ani de închisoare după ce și-a vândut de mai multe ori fiica în vârstă de 14 ani, pe sume modice de bani și sticle de bere. Copila era violată de bărbații la care ajungea.  

Fetiță de 9 ani din România, violată și căsătorită de trei ori după ce a fost făcută sclavă în Anglia
Fetiță de 9 ani din România, violată și căsătorită de trei ori după ce a fost făcută sclavă în Anglia

O fetiță de 9 ani din România a fost violată în mod repetat și obligată de trei ori să se căsătorească, după ce a fost făcută sclavă în Marea Britanie.

 

10 ani de închisoare pentru o fostă membră a Statului Islamic acuzată de moartea unei fete yazidi
10 ani de închisoare pentru o fostă membră a Statului Islamic acuzată de moartea unei fete yazidi

O femeie din Germania, fostă membră a grupării jihadiste Statul Islamic (SI), acuzată că a lăsat să moară de sete o fată yazidi luată sclavă în Irak, a fost condamnată luni la zece ani de închisoare de un tribunal din Munchen, relatează AFP.

Recomandări
Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”
Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”

După opt secole de totalitarism, poporul rus “are supunerea interiorizată în genele sale istorice”, și e gata să își activeze oricând “instinctul de invadare”, pentru că “este învățat să cucerească lumea”.

Rusia se dezlănțuie pe frontul din Ucraina, după ajutorul militar anunțat de SUA. Un atac masiv a fost ordonat de Kremlin
Rusia se dezlănțuie pe frontul din Ucraina, după ajutorul militar anunțat de SUA. Un atac masiv a fost ordonat de Kremlin

Forţele de apărare ucrainene au respins, sâmbătă, 59 de atacuri inamice în cinci sectoare ale liniei de front, cele mai multe dintre ele pe ruta Avdiivka.

Oamenii au rămas izolați după surparea străzii din Cluj-Napoca. Nu pot ajunge la ei nici ambulanțele
Oamenii au rămas izolați după surparea străzii din Cluj-Napoca. Nu pot ajunge la ei nici ambulanțele

Autoritățile fac cercetări la Cluj-Napoca, unde o bucată dintr-o stradă s-a surpat. O expertiză va arăta ce lucrări sunt necesare. Între timp, traficul este oprit în zonă și sunt luate în calcul rute alternative.