Ultimul film din seria "Twilight" a primit 11 nominalizari la Zmeura de Aur 2013

Dată publicare: 09-01-2013 14:44
Dată actualizare: 12-01-2013 07:05


"Saga Amurg: Zori de Zi - Partea II", ultimul film din franciza cu vampiri "Twilight", a primit, miercuri, 11 nominalizari la premiile Zmeura de Aur, trofeul care "recompenseaza" cele mai proaste filme si performante actoricesti.

Comedia "That's My Boy", cu Adam Sandler, despre un tata care decide sa se reintalneasca cu fiul sau pe care il abandonase cu multi ani in urma, a primit opt nominalizari.

Regizorul, actorul si scenaristul Tyler Perry a primit la randul sau mai multe nominalizari, inclusiv la categoriile "cea mai proasta actrita" - pentru rolul sau in travesti Madea din filmul "Madea's Witness Protection" -, "cel mai prost actor" - pentru rolurile din filmele "Good Deeds" si "Detectivul Alex Cross" - si "cel mai prost regizor" - pentru filmele "Madea's Witness Protection" si "Good Deeds".

Adam Sandler nu va putea sa isi apere recordul stabilit in 2012, cand comedia sa "Jack and Jill", in care actorul american a interpretat atat rolul masculin principal, cat si rolul feminin principal, s-a impus la toate cele 10 categorii la care a fost nominalizat.

In acest an, la categoria "cel mai prost film" au fost nominalizate productiile "That's My Boy", "Saga Amurg: Zori de Zi - Partea II", "Battleship", "The Oogieloves in the Big Balloon Adventure" si "A Thousand Words".

O absenta notabila din aceasta categorie este filmul SF "John Carter", un esec de casa rasunator al studiourilor Walt Disney, care au folosit pentru aceasta productie un buget de 200 de milioane de dolari.

Nicolas Cage a fost nominalizat la categoria "cel mai prost actor", cu rolurile din doua filme - "Ghost Rider: Demonul razbunarii 3D" si "Justitie pe cont propriu/ Seeking Justice". Starul american va concura in aceasta categorie cu actorii Eddie Murphy ("A Thousand Words"), Robert Pattinson ("Saga Amurg: Zori de Zi - Partea II"), Adam Sandler ("That's My Boy") si Tyler Perry ("Good Deeds" si "Detectivul Alex Cross").

Actrita recompensata cu Oscar Barbra Streisand a fost la randul ei nominalizata la categoria "cea mai proasta actrita", pentru rolul din comedia "Guilt Trip", si va concura alaturi de Kristin Stewart ("Saga Amurg: Zori de Zi - Partea II" si "Alba ca Zapada si Razboinicul Vanator/ Snow White and the Huntsman"), Katherine Heigl ("Face toti banii/ One for the Money"), Milla Jovovich ("Resident Evil: Rasplata"/ "Resident Evil: Retribution") si Tyler Perry ("Madea's Witness Protection").

Premiile Zmeura de Aur, care valoreaza fiecare doar cativa dolari si au forma de zmeura aurie, pusa pe o pelicula de 8 mm ciopartita, au fost create in 1980, la initiativa lui John Wilson, un cinefil impatimit, ca un "antidot" la frenezia care cuprinde Hollywoodul in sezonul premiilor cinematografice, ce culmineaza in fiecare an, in luna februarie, cu gala Oscar.

Gala Zmeura de Aur va reveni in acest an la data ei traditionala - cu o zi inainte de decernarea premiilor Oscar - si va avea loc pe 23 februarie. Anul trecut, aceste premii au fost decernate pe 1 aprilie, de Ziua Pacalelilor.

Castigatorii acestor premii vor fi alesi in urma voturilor exprimate de cei 650 de membri ai Fundatiei Zmeura de Aur.

Printre premiantii Zmeura de Aur de la editiile precedente se numara Sandra Bullock, care a primit titlul de cea mai proasta actrita in 2010, pentru "All About Steve", in acelasi weeekend in care a luat Oscarul pentru "Povestea unui campion/ The Blind Side".


VIDEO PROTVPLUS.RO