Trupa de folk/pagan metal Harmasar a lansat un nou single: ”XIII”

21-12-2020 20:22


Harmasar

 Moldovenii din trupa de folk/pagan metal Harmasar au lansat un nou single, care se numește „XIII”.

 

Piesa este prima lor lansare din ultimii 4 ani, de când au lansat albumul ”Din Pământ”, album cu care s-au remarcat pe scena de pagan și folk metal, atât în Republica Moldova cât și în România.

Membrii trupei Harmasar spun despre single-ul „XIII” că ”va servi drept pod de trecere între primul album și ceea ce urmează.” - cu alte cuvinte un nou EP, care s-ar putea să vadă lumina zilei în 2021.

Noul single poate fi ascultat AICI, pe toate platformele de streaming.

Piesa povestește istoria Bătăliilor de la Iezerul Cahul și Roșcani purtate de Ioan Vodă cel Cumplit (10-14 iunie 1574), istoria celei din urmă încăierări ale lui Ioan Armeanul cu forțele otomano-tătare. Fără apă, înconjurat de turci, lipsit de tunuri, trădat de boieri, dar nepărăsit de oștenii săi și nepărăsit de călăreții cazaci chemați pentru bani dar rămași să moară de bună voie.” - spune și vocalul trupei, Max Miller, potrivit unui comunicat al formației Harmasar.

Single-ul „XIII” a fost produs de către HARMASAR și înregistrat de către Dumitru Rusu, inginerul de sunet al formației Alternosfera, la Atheist Studio în Chişinău, Republica Moldova.

De mix și master s-a ocupat Adrian „Bilă” Urițescu, inginerul de sunet al formației Dirty Shirt, la Lowbass5 Studio.

 

HARMASAR, singura trupă de folk și pagan metal din Republica Moldova

 

În prezent, Harmasar este singura trupă de folk și pagan metal din Republica Moldova. Abordând un stil cu influențe din genurile black și death metal, conturat cu riffuri agresive de thrash metal și combinat cu prezența instrumentelor de suflat folclorice, trupa Harmasar este unnume aparte pe scena de metalul extrem autohton și nu numai.

HARMASAR s-a format în anul 2013 și are la activ un album, „Din Pământ”, lansat în anul 2016. Odată cu lansarea albumului, au urmat concerte atât în România, cât și în Bulgaria. În 2015, băieții au câștigat locul 1 la prima ediție a concursului POT Music.

 

Acasă în Chișinău, Harmasar promovează constant scena locală, organizând pentru fani Prăpăd Fest, în colaborare cu Iura Grom, festival care are la activ 3 ediții și unde au concertat formații cunoscute precum Rotting Christ, 1914, Bucovina sau Riot Monk.

Trupa HARMASAR înseamnă:

-► Max Miller - Voce și chitară
-► Ion Cojocaru - Chitară
-► Ștefan Gîlcă - Bas
-► Pavel Ungureanu - Nai, fluier și caval
-► Mircea Grosu - Tobe

HARMASAR, pe internet:

-► YouTube 
 -► Bandcamp 
 -► Spotify  
 -► Facebook 
-►  Instagram 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO