Fondatorul festivalurilor Untold și Neversea, Bogdan Buta, lansează un nou concept global, în tehnologie

extasy

După ce a pornit unele dintre cele mai de succes festivaluri de muzică din lume, UNTOLD și Neversea, Bogdan Buta investește în tehnologie.

Este vorba despre aplicația Extasy, singura aplicație din România care este dedicată experiențelor spectaculoase. Alături de cel mai bun prieten din studenție, Sveatoslav Veaceslav Vizitiu, Bogdan Buta își dorește ca proiectul să devină în maxim 5 ani un succes global, al doilea Unicorn românesc, după UiPath. O companie start-up din tehnologie poate deveni Unicorn atunci când evaluarea ei depășește 1 miliard de dolari.

Sveatoslav Veaceslav Vizitiu este Chief Technology Officer al aplicației și este un specialist renumit în industria de IT din România. În ultimii 10 ani a lucrat cu companii de renume ca și Marriot, Google, FED EX sau Oanda. Sveat este și unul dintre cei mai mari consumatori de experiențe spectaculoase cum ar fi: zborul pe aripa unui avion, diving, motociclism offroad și multe altele.

“Aplicația va fi disponibilă la începutul anului 2021 unui număr limitat de utilizatori și o să cuprindă toate orașele importante din România. În 2022, vrem să o extindem internațional în cel puțin alte 2 piețe din Europa sau USA. Cei care sunt interesați să fie primii care testează această aplicație se pot înscrie pe www.extasy.com. În maxim 5 ani ne-am propus ca această aplicație să fie utilizată la nivel global. Consider că acest proiect are poțential real să devină următorul unicorn al României”, a explicat Bogdan Buta.

“Extasy ca și cuvânt se traduce euforie, bucurie și exact aceste lucruri ne dorim să le aducem utilizatorilor. Zilnic sau ocazional să descopere ușor în aplicație experiențe inspiraționale pe care să le țină minte toata viața, de la cele extreme până la cele mai relaxante. Astfel viața lor va fi mai colorată, și asta vă pot spune eu, cel mai mare consumator de experiențe din echipă”, a declarat Sveatoslav Veaceslav Vizitiu.

Citește și
Prima reacție de la Moscova, după ce Joe Biden le-a dat voie ucrainenilor să atace Rusia cu rachete americane cu rază lungă de acțiune

Investiția celor doi în acest moment se ridică la 500.000 de euro, iar recent aplicația a atras alți doi mari investitori, Voicu Oprean, fondatorul companiei de software Arobs și fondul de investiții Early Game Ventures care au venit cu alți 350.000, ducând evaluarea start-up-ului la aproape 4 milioane de euro.

“Am întâlnit de multe ori idea unei platforme care oferă posibilitatea de a rezerva și a cumpăra experiențe, dar de fiecare dată am decis să nu investim. Motivele au fost multe, de la fragmentarea prea mare a pieței furnizorilor de experiențe sau gradul mic de tehnologizare al acestora până la lipsa unei strategii eficiente de go to market. Dar ceea ce ne-a făcut mereu să spunem Nu a fost abordarea acestei idei din perspectiva industriei de turism. Deși uriașă ca volume, industria de turism se caracterizează printr-o frecvență mică de cumpărare; în general nimeni nu își ia vacanță decât de câteva ori pe an, deci nici nu își cumpără bilete de avion săptămânal. Extasy abordează idea unui marketplace de experiențe și activități dintr-o altă perspectivă, mutând-o din industria de travel în cea de entertainment. De asemenea, Bogdan Buta vine cu experiența lui dovedită în marketingul dedicat generațiilor tinere, ceea ce ne-a convins că Extasy își merită locul în portofoliul Early Game”, explică Cristian Munteanu, Managing Partner Early Game Ventures.

Aplicația vine ca un antidot la plictiseală și se adresează iubitorilor de sporturi extreme, de activități exclusiviste și de experiențe spectaculoase pe care le pot găsi în orașul din care sunt și pe care le pot face chiar cadou celor dragi. Cei interesați pot alege să sară din avion, să faca bungeejumping, să participe la degustări de vin sau ciocolată sau pot trăi experiența unui simulator de zbor și pot chiar să învețe să tragă cu arma. Tot în aplicație, iubitorii de festivaluri și nu numai pot găsi să achiziționeze experiențe unice de festival.

O altă componentă a aplicației Extasy este cea de finanțare. Pentru cei care au o listă de dorințe pe care le este greu să o bifeze din motive financiare, aplicația vine să le împlinească visele și dorințele prin facilitățile de finanțare. Aplicația va avea un parteneriat cu Grupul Financiar Banca Transilvania, prin care cei care își doresc să achiziționeze o experiență extravagantă sa poată accesa și primi un împrumut, totul direct în aplicație. Aplicatia va fi disponibilă pentru publicul larg în primăvara anului 2021, însă cei care vor să aibă primii acces la această aplicație se pot înscrie de pe acum pe extasy.com.

Totodată toți cei care își doresc să facă parte din echipa proiectului, de la developeri până la pasionați de social media pot trimite un mail la adresa [email protected].

Articol recomandat de sport.ro
Sârbii mulțumesc românilor: "Gest minunat! Nu degeaba se spune că românul are doar trei frați"
Sârbii mulțumesc românilor: "Gest minunat! Nu degeaba se spune că românul are doar trei frați"
Citește și...
O chitară a lui Noel Gallagher de la Oasis s-a vândut cu peste 271.000 de euro la licitaţie
O chitară a lui Noel Gallagher de la Oasis s-a vândut cu peste 271.000 de euro la licitaţie

O chitară a muzicianului britanic Noel Gallagher, pe care acesta a descris-o în 1997 drept "cea mai bună din lume", a fost vândută sâmbătă la licitaţie pentru suma de 226.800 de lire sterline (peste 271.000 de euro), informează AFP.

Rapperul Sean
Rapperul Sean "Diddy" Combs șochează din nou. Manevrele uluitoare pe care le-a făcut din spatele gratiilor

Rapperul Sean "Diddy" Combs dă piept cu noi probleme. Procurorii care anchetează acuzațiile care îl vizează de agresiuni și abuzuri sexuale spun că artistul ar fi încercat să obstrucționeze justiția chiar și din arest.

Victoria Kjær Theilvig a fost încoronată a 73-a Miss Univers. Imagini de senzație cu daneza | GALERIE FOTO
Victoria Kjær Theilvig a fost încoronată a 73-a Miss Univers. Imagini de senzație cu daneza | GALERIE FOTO

Finala Miss Univers a fost câștigată de reprezentanta din Danemarca.

Recomandări
Criza fermelor din România. Seceta a dus la peste 120 de insolvențe în nouă luni și pierderi masive pentru agricultori
Criza fermelor din România. Seceta a dus la peste 120 de insolvențe în nouă luni și pierderi masive pentru agricultori

Seceta din ultimii ani a făcut ca multe dintre fermele din țară să intre în insolvență, iar altele de abia mai reușesc să reziste.

România cheltuie mai puțini bani pentru educație decât Benin și Zambia, raportat la PIB. Suntem pe ultimele locuri în lume
România cheltuie mai puțini bani pentru educație decât Benin și Zambia, raportat la PIB. Suntem pe ultimele locuri în lume

Guvernul României are unele dintre cele mai mici cheltuieli făcute pentru educație din lume, arată cel mai recent raport al UNESCO. România a investit în educație, în 2023, doar 3,3% din produsul intern brut (PIB).  

După SUA, alte două puteri occidentale dau voie Ucrainei să atace teritoriul rus: „Rachetele vor vorbi de la sine”
După SUA, alte două puteri occidentale dau voie Ucrainei să atace teritoriul rus: „Rachetele vor vorbi de la sine”

Aproape de finalul mandatului, Joe Biden dă o veste bună Ucrainei, dar întârziată. A permis Kievului să folosească rachetele americane cu rază lungă de acțiune pentru a ataca baze din interiorul Rusiei.