Rochie a Printesei Diana, vanduta la licitatie cu 200.000 de lire sterline

Ultima actualizare: 01-09-2012 15:20

"Printesa inimilor" si-a pastrat locul in sufletele oamenilor, la mai bine de un deceniu dupa moarte. O dovedeste lupta apriga dusa la o licitatie, la Londra, pentru o celebra rochie a printesei Diana.

Este vorba de rochia purtata la primul sau eveniment oficial, ca membru al familiei regale britanice. Si care s-a vandut cu aproape 200.000 de lire sterline, adica de sapte ori mai mult decat estimau organizatorii licitatiei.

Diana Spencer a platit pentru rochie 517 lire sterline, designerilor britanici David si Elizabeth Emanuel. Mult timp s-a crezut ca rochia se pierduse.

In saptamanile care au precedat casatoria ei cu Charles, Diana slabise atat de mult, incat a trimis rochia inapoi ca sa fie modificata. Pana la urma designerii au creat o alta tinuta. Au pastrat insa si originalul dar uitasera de el, redescoperindu-l abia recent.

A fost scoasa la licitatie si bluza purtata de Lady Diana la sedinta foto pentru portretul oficial de logodna, in 1981. Pretul estimat este intre 10 si 15.000 de lire sterline.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO