Premiul Oscar 2023 pentru cel mai bun film a mers la Everything Everywhere All At Once. Vezi filmul acum pe VOYO

Everything Oscar
Pro TV

Everything Everywhere All At Once a câștigat premiul pentru ”Cel mai bun film” la Gala Premiilor Oscar 2023, ceremonie care a fost transmisă LIVE din Los Angeles, exclusiv în România, de VOYO.

„Everything Everywhere All at Once” este filmul cu cele mai multe premii anul acesta la Oscar, șapte, inclusiv cel mai bun film.

Numărul mare de premii câștigate arată care sunt acum trendurile de la Hollywood: comedie, arte marțiale, aventură și S.F. - toate acestea combinate într-unul singur.

În acest film, rolul principal este interpretat de actrița Michelle Yeoh, care sare prin multiversuri cu versiuni diferite ale ei. Ea o interpretează pe Evelyn Wang, o imigrantă chineză care deține o spălătorie falimentară.

Citește și
Premiile Oscar 2023
Cine transmite premiile Oscar 2023 în România și cum poți să le vezi online

Filmul poate fi vizionat deja online pe VOYO, singura platformă de streaming din România care îl difuzează.

La categoria cel mai bun film, anul acesta la Oscar, au mai fost fost nominalizate următoarele filme:

-► ”Im Westen nichts Neues”. Remake-ul german al clasicului „All Quiet on the Western Front” (”Nimic nou pe frontul de vest”) a câștigat multe premii până acum. Până la data redactării acestui articol, potrivit IMDb, acest film obținuse 30 de premii și 75 de nominalizări.

Povestea îi urmărește pe adolescenții Paul Bäumer și pe prietenii săi Albert și Müller, care se înrolează voluntar în armata germană, pe un val de fervoare patriotică care se risipește rapid odată ce se confruntă cu realitățile brutale ale vieții de pe front. Ideile preconcepute ale lui Paul despre inamic și despre drepturile și nedreptățile conflictului se prăbușesc curând. Cu toate acestea, pe fondul numărătorii inverse până la armistițiu, Paul trebuie să continue să lupte până la sfârșit, fără alt scop decât acela de a satisface dorința șefilor de la vârf de a încheia războiul cu o ofensivă germană.

-► ”Avatar: The Way of Water”. Este un film care nu mai are nevoie de prea multe prezentări, fiind una dintre peliculele care a înregistrat recorduri de box-office în cinematografele din toată lumea, inclusiv în România.

Al doilea film al lui James Cameron de pe planeta Pandora a fost apreciat de spectatori și critici nu neapărat datorită scenariului sau al actorilor, ci mai ales pentru scenele spectaculoase, complexe și greu de realizat chiar și cu ajutorul tehnologiei.

Până la data redactării acestui articol, potrivit IMDb, acest film obținuse 58 de premii și 123 de nominalizări.

În această nouă poveste cu ființe albastre, Jake Sully trăiește cu noua sa familie de pe luna extrasolară Pandora. Un pericol pe care el îl știe foarte bine îl amenință din nou, așa că Jake trebuie să colaboreze cu Neytiri și armata rasei Na'vi, pentru a-și proteja familia.

-► ”The Banshees of Inisherin”. ”Spiritele din Inisherin” este mult așteptata întoarcere pe marele ecran al trio-ului din ”In Bruges”, adică regizorul Martin McDonagh și actorii Colin Farrell și Brendan Gleeson. Iar această echipă de irlandezi a reușit din nou să impresioneze.

Până la data redactării acestui articol, potrivit IMDb, acest film obținuse 127 de premii și 329 de nominalizări, ceea ce spune multe despre impactul asupra publicului și al criticilor.

Povestea din film este una mai puțin obișnuită și deloc simplă. Este vorba despre doi prieteni care se cunosc de-o viață și care ajung într-un mare impas atunci când unul dintre ei vrea să rupă brusc această prietenie, dar fără să dea prea multe explicații.

-► ”Elvis”. Să prezinți viața unei legende a rock-ului mondial în doar 2 ore și 39 de minute nu este lucru ușor, însă regizorul Baz Luhrmann (care este și co-scenarist) și-a luat drept ajutoare doi actori cu multe calități: Tom Hanks, într-un rol aproape de nerecunoscut, al mentorului semi-malefic al lui Elvis, și Austin Butler, care, pe lângă talentul remarcabil de actor, a reușit să se intre perfect în pielea celui mai iubit star al muzicii din toate timpurile.

-► ”The Fabelmans”. Despre acest film se spune că este o imagine a copilăriei legendarului regizor Steven Spielberg, transpusă pe marele ecran.

Mai exact, o poveste semi-autobiografică bazată pe adolescența lui Spielberg și pe primii săi ani ca regizor. Este spusă prin intermediul unei povești originale a fictivului Sammy Fabelman, un tânăr cineast aspirant care explorează modul în care puterea filmelor îl poate ajuta să vadă adevărul despre familia sa disfuncțională și despre cei din jurul său.

-► ”Tár” este un film de dramă, psihologic, scris și regizat de Todd Field și interpretat de Cate Blanchett.

Tár a fost ales cel mai bun film al anului de către New York Film Critics Circle, Los Angeles Film Critics Association, London Film Critics' Circle și National Society of Film Critics, devenind doar al patrulea film din istorie desemnat astfel de către cele mai importante grupuri de critici din lume. De asemenea, a fost desemnat cel mai bun film al anului de către mai mulți critici, mai mult decât oricare alt film lansat în 2022.

Blanchett o interpretează pe Lydia Tár, un renumit dirijor care este acuzat de abuz sexual.

-► ”Top Gun: Maverick”, pelicula care continuă povestea primului ”Top Gun”, din 1986, este considerat filmul care a reușit să aducă din nou publicul în cinematografe, după pandemia de Covid-19 și după explozia serviciilor de streaming, care concurează puternic cu industria de la Hollywood.

De altfel, Tom Cruise a fost unul dintre cei care s-a opus ca filmul să fie difuzat online, insistând pe difuzarea clasică, în cinematografe. ”Top Gun: Maverick” se bazează pe personajele din filmul original, iar alături de Tom Cruise mai joacă Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman, Ed Harris și Val Kilmer.

-► ”Triangle of Sadness” este o comedie neagră, stirică, scrisă și regizată de Ruben Östlund, care se află la primul film în limba engleză.

”Triangle of Sadness” a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Cannes 2022, unde a fost ovaționat timp de opt minute și a câștigat Palme d'Or.

Filmul urmărește povestea unui cuplu celebru care se află într-o croazieră de lux cu oaspeți bogați.

-► ”Women Talking” este un film care se bazează pe romanul omonim din 2018 scris de Miriam Toews, care este inspirat de evenimente reale petrecute în Manitoba Colony, o comunitate menonită izolată și îndepărtată din Bolivia.

Filmul le are în distribuție pe Rooney Mara, Claire Foy, Jessie Buckley, Judith Ivey, Ben Whishaw și Frances McDormand, care este și producător al filmului.

 

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Brendan Fraser a câștigat premiul Oscar 2023 pentru cel mai bun actor în rol principal
Brendan Fraser a câștigat premiul Oscar 2023 pentru cel mai bun actor în rol principal

Brendan Fraser a câștigat premiul pentru ”Cel mai bun actor în rol principal” la Gala Premiilor Oscar 2023, ceremonie transmisă LIVE din Los Angeles, exclusiv online în România, de VOYO, și LIVE TEXT de ȘtirileProTV.ro.  

Cine transmite premiile Oscar 2023 în România și cum poți să le vezi online
Cine transmite premiile Oscar 2023 în România și cum poți să le vezi online

Cea de-a 95-a gala a premiilor Oscar va avea loc la Los Angeles. În România, premiile Oscar 2023 vor fi transmise în exclusivitate pe VOYO și vor fi comentate de Irina Margareta Nistor.  

Meniul de la Gala Premiilor Oscar 2023. Ce delicatese vor servi celebritățile
Meniul de la Gala Premiilor Oscar 2023. Ce delicatese vor servi celebritățile

Duminică toate numele importante din lumea filmului vor fi prezente la cel mai prestigios eveniment cinematografic: Premiile Oscar.  

Recomandări
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern

Candidatul comun pentru alegerile prezidențiale de anul viitor este pus sub semnul întrebării în noul Executiv.

Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”
Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”

România exportă din nou energie, produsă acum din centralele eoliene, afirmă ministrul de resort Sebastian Burduja, care pledează pentru acest tip de energie verde. Apa din lacurile de acumulare, pentru energia hidro, trebuie păstrată, spune el.

Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului
Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului

Apărarea și securitatea României nu sunt amenințate de Aliați și parteneri, spune răspicat MApN, care dezminte astfel dezinformările apărute pe tema modificărilor legislative în ceea ce privește apărarea spațiului aerian național împreună cu NATO.