Mamaliga de Cartea Recordurilor!
Peste o suta de bucatari din Sibiu vor sa intre in Cartea Recordurilor cu un bulz din mamaliga si branza. Preparat in cadrul unui festival de gastronomie, atinge 200 de metri si cantareste aproape o tona.
Reteta? Se iau cantitati impresionante din delicioasa branza de Sibiu, potrivita cu o mamaliga aburinda si se obtine un bulz adevarat.
Bulzul ardelenesc de dimensiuni impresionante realizat sambata la Sibiu are toate sansele sa intre in Cartea Recordurilor. S-au folosit 250 de kilograme de branza de burduf, 450 de kilograme de malai si 14 de sare, 30 de litri de ulei si 850 de litri de apa. Bucatarii vor sa bata vechiul record de 150 de metri, stabilit anul trecut tot la noi in tara.
100 de tineri bucatari au pregatit minunatia, pe care au impartit-o apoi sibienilor, in mii de portii.
Bulzul urias a fost facut in cadrul Festivalului de nunti si gastronomie ce are loc in aceste zile la Sibiu.