Kate vs Lady Di. Cum judeca problema virginitatii Casa Regala

Ultima actualizare: 04-10-2012 02:16
nunta

Pe vremuri o mare chestiune la Curtea Regala, intrebarea daca o viitoare printesa mai este sau nu virgina a ramas acum in trecut. Virginitatea miresei regale nu mai constituie o piatra de capatai. Nu a fost insa la fel acum 30 de ani.

Nunta regala, LIVE pe www.stirileprotv.ro, vineri, de la ora 09:00

In 1981, cand Printul Charles anunta ca se casatoreste cu Lady Diana Spencer, virtutea miresei a devenit subiect de barfa in Regat. Desi nu era obligatoriu ca viitoarea printesa sa fie virgina, se considera ca acesta este un fapt subinteles.

Singura lege oficiala in cazul casatoriilor regale este cea din 1772. In ea se cerea ca oricare descendent al lui George II sa ceara permisiunea monarhiei inainte de a cere pe cineva in casatorie pentru ca "mariajele in familia regala sunt de cea mai mare importanta pentru stat". Iar aceasta lege s-a aplicat si in cazul Printului Charles si al lui William.

In biografia Printesei Diana scrisa de Tina Brown, intitulata "The Diana Chronicles", autoarea a abordat insa inclusiv chestiunea virginitatii. Brown sugera ca insasi Regina Elisabeta ar fi ales-o pe Diana pentru Charles. Considera ca ceasul a inceput sa bata pentru el, iar tanara era irezistibil de inocenta. Avea doar 19 ani, nu era inca o tinta a tabloidelor, adica exact ce trebuia. Publicul facuse insa o fixatie pentru virginitatea ei. Scriitoarea noteaza ca totul s-a intamplat dupa un incident numit "Trenul Dragostei", in noiembrie 1980, cand tabloidele notau ca Diana a avut doua intalniri prelungite in noapte, in trenul regal, la Wiltshire, cu Printul Charles.

Nunta regala - ATUNCI si ACUM. Galerie foto

20 de curiozitati despre nunta regala. Un barbat gata sa moara pentru print

Asa-numitul incident a dus chiar la declaratii in presa din partea familei Dianei Spencer. Lord Fermoy, unchiul acesteia, a spus atunci ca viitoarea printesa nu mai avusese niciun iubit inaintea lui Charles, punand astfel punctul pe i.

Oricare ar fi fost insa adevarul, Palatul a facut eforturi ca sa pastreze macar aparentele, iar chestiunea a fost prea mare pentru cea pe care tot presa a numit-o "Di cea rusinoasa". Totusi, a fost una dintre problemele greu de digerat pentru printesa, care devenise bulimica inca dinainte de nunta din 1981.

Kate si printul ar fi semnat un acord prenuptial. Vezi la cine raman copiii
 

Lucrurile par sa se fi schimbat insa in cazul lui Kate Middleton, care a fost timp de mai bine de opt ani iubita Printului William, iar relatia lor a fost presarata cu despartiri si impacari care, cu siguranta, n-au ramas nesarbatorite in intimitate. In plus, cei doi au si locuit impreuna o perioada.

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO