Gigi Becali, sufletul petrecerii machidonilor: "Eu si cant, si dansez bine!

23-05-2010 00:00


"Am pasii in sange si poate ca daca nu as fi fost nevoit sa mulg oile as fi avut talent si pentru pictura". Nadusit, dar neobosit, Gigi Becali a fost duminica sufletul petrecerii machidonilor din Bucuresti.

Este ziua aromanilor sau vlahilor, in cinstea carora berbecutii au sfarait la protap chiar in Herastrau, iar mititeii s-au perpelit in chinuri pe gratarele incinse.

Pe scena, formatia se ocupa de buna dispozitie a celor prezenti. Batranii comunitatii poarta straie traditionale. Nu si Gigi Becali, care prefera sa joace in costum, dar cu steagul aromanilor in mana. Becali pune suflet si este cum altfel daca nu... deschizator in hora. Primul machidon al tarii a sarit ca pe jar si i-a tras si pe ceilalti dupa el, cat a fost aleea de lunga.

Generos, Becali a bagat mana adanc in buzunar si a dat 500 de euro la lautari, dupa care s-a aprins si mai tare. Doar ca ritmul e un pic prea iute pentru dansatorii versati, dar ceva mai in varsta.

Mandru ca este singurul aroman care reprezinta comunitatea in Parlamentul European, Becali povesteste cu modestie ca este si foarte talentat: "Eu si cant si dansez bine. Numai la pictat nu prea ma pricep. Nu ma pricep ca m-am deprins cu mulsul oilor si mi-am pierdut finetea la mana...", a spus Gigi.

Dupa ce l-au trecut rauri de sudori, Becali s-a retras si le-a cerut celor din comunitate sa nu isi uite niciodata traditiile.

VIDEO PROTVPLUS.RO