Expozitie inedita la Bucuresti. Un cunoscut muzeu isi prezinta colectia de figuri de ceara

Ultima actualizare: 17-09-2012 16:54

Shakespeare, Giocconda sau Harry Potter, toti din ceara, au ajuns in Bucuresti. Sunt 37 de statui in marime naturala, sosite de la muzeul din Sankt Petersburg, al doilea ca notorietate din lume, dupa celebrul Madame Tussaud din Londra.

Vizitatorii au studiat exponatele si-au gasit multe deosebiri intre figurine si personajele reale.

Colectia a ajuns aseara in Capitala si este gazduita in sediul Muzeului National de Geologie, unde poate fi vizitata pana pe data de 8 februarie.

Pana sa fie expusa au trecut ore in sir, avand in vedere ca fiecare piesa era impachetata in material textil, apoi introdusa in cutii speciale din lemn.

Nu e de mirare ca oamenii se poarta cu statuile de parca ar fi globuri de cristal.

Pentru una singura, zeci de designeri, chimisti si sculptori rusi au muncit 6 luni de zile. Ceara e tratata cu substante speciale, care o fac sa reziste la temperaturi ridicate.

Ochii si dantura personajelor sunt din materiale folosite in medicina. Parul este natural si este inserat fir cu fir in slapul din ceara.

Dar vizitatorii nu stiu cat de greu prinde contur o asemenea statuie.

Ei judeca rezultatul final dupa gradul de asemanare si, in cazul de fata, unii le-au dat copiilor note mici, pentru c-ar fi departe de original.

Singurii suta la suta incantati au fost copiii. In timp ce unii incercau sa stea de vorba cu Shrek, personajul lor preferat, altii luau lectii de istorie si admirau personajele din mitologia greaca: Afrodita, Centaurul, Zeus si cele din antichitate, cum ar fi Venus din Milo.

Se pare ca unul dintre vizitatori, fan Harry Potter, a plecat acasa cu un suvenir.

Din pacate prima zi de expozitie s-a incheiat si cu un incident. Harry Potter a ramas fara un deget. Nu se stie inca daca cineva a vrut sa se asigure ca personajul este din ceara sau daca a fost doar o greseala.

Asemenea expozitii sunt vizitate peste tot in lume. La Londra de pilda, la Muzeul Madame Tussaud, peste 2 milioane de turisti vin in fiecare an sa admire cele 400 de figuri din ceara, copii fidele dupa actori sau cantereti celebri, sportivi si politicieni.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO