”Everything everywhere all at once” a devenit deja un film cult. Unii critici îl vizionează de mai multe ori

Michelle Yeoh
Facebook/VOYO

Superstarul filmelor de arte marțiale, Jackie Chan, a ratat un posibil premiu Oscar după ce a refuzat să joace în filmul ”Everything everywhere all at once”, alături de prietena sa, actrița Michelle Yeoh.  

Informația a fost dezvăluită chiar de către Michelle Yeoh, proaspăt câștigătoare a unui premiu Oscar pentru ”cea mai bună actriță într-un rol principal”, într-un interviu pentru The Guardian.

Filmul ”Everything Everywhere All at Once” - care poate fi urmărit deja pe VOYO - este pelicula care i-a dat rolul vieții lui Yeoh.

Regizat de duo-ul cunoscut sub numele de Daniels (Scheinert și Daniel Kwan), filmul este la fel de expansiv, ambițios și ”peste tot”, așa cum sugerează și titlul său, traversând universuri alternative, plin de acțiune bizară, comedie suprarealistă și dramă familială maniacă, dar abordând totodată și preocupări existențiale și filosofice.

Este o încrucișare între Matrix, Michel Gondry și Stephen Chow, cu omagii pentru toate, de la ”2001: Odiseea spațială”, la ”In the Mood for Love” sau chiar ”Ratatouille” - notează The Guardian.

Citește și
Michelle Yeoh
„Everything, Everywhere All at Once”, cel mai premiat film din istoria Oscarurilor. Mesajul transmis de actrița principală
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Deja, a devenit un film cult, care se bucură de vizionări repetate. Un critic a scris: "Este un film pe care l-am văzut de două ori doar pentru a mă asigura că nu am avut halucinații complete prima dată și pe care îl voi vedea în curând a treia oară, din același motiv."

Yeoh o interpretează pe Evelyn Wang, o proprietară de spălătorie chinezo-americană, care se luptă cu declarațiile de impozit, se luptă cu căsnicia ei, se luptă să se apropie de fiica ei lesbiană (Stephanie Hsu). Dar, apoi, soțul ei (Ke Huy Quan), sau o versiune a lui, o informează pe Evelyn că ea este cheia salvării lumii - nu pentru că este "aleasa", ci pentru că este cea mai ratată versiune a ei însăși din multivers: "Ești cel mai rău tu."

Cumva, acest lucru îi permite să acceseze abilitățile tuturor celorlalte eu-uri ale ei, de la cântatul la operă la artele marțiale, și până la mânuirea armelor. Iar asta nu e nici pe jumătate totul. Este unul dintre acele filme care durează la fel de mult să fie explicate pe cât durează să fie vizionate, dar care își duce nebunia labirintică la o concluzie satisfăcătoare.

Nici Michelle Yeoh nu prea înțelegea, uneori, povestea filmului 

Filmând povestea în mod secvențial, Yeoh a avut mult de lucru pentru a înțelege pur și simplu unde și cine era, de la o zi la alta. "În fiecare zi, intram și spuneam: "Habar nu am ce se întâmplă astăzi", râde ea în interviul pe care l-a acordat The Guardian.

Există mai multe momente în film în care Yeoh este fotografiată în prim-plan, țipând, în timp ce personajul ei trece prin zeci de versiuni alternative ale ei. În esență, explică Yeoh, a presupus să stea în fața camerei de filmat strigând "Aaaaaah!" în diferite haine.

"Daniels spunea: 'Aceasta este expresia perfectă'. Fă acea privire confuză!"", spune ea. "Iar eu ziceam: 'Asta e reacția mea naturală'. Nu a avut nevoie de niciun talent actoricesc pentru asta".

Totuși, rolul i se potrivește lui Yeoh ca o mănușă. În singura ei viață, ea a dobândit multe dintre abilitățile pe care Evelyn le accesează de la celelalte eu-uri ale ei. Michelle Yeoh este o femeie care a sărit împreună cu cascadorii de pe o motocicletă în vârful unui tren aflat în mișcare, pe bune.

Vorbește fluent engleza, cantoneza și mandarina. A interpretat orice, de la o fată Bond (Tomorrow Never Dies) la o eroină politică (Aung San Suu Kyi în ”The Lady”), o matroană a dragonilor (în comedia romantică de succes ”Crazy Rich Asians”) și până la un căpitan din Star Trek (în ”Star Trek: Discovery”).

Yeoh este cu siguranță cea mai mare vedetă feminină a filmelor de acțiune din istoria cinematografiei. Chiar dacă încă mai face filme de acțiune la cei 60 de ani ai săi, roluri principale ca acesta nu apar prea des pentru femei, spune ea.

Jackie Chan a refuzat să joace în acest film și, astfel, poate că a ratat un Oscar

Cei de la Daniels recunosc cu ușurință că, dacă Yeoh ar fi refuzat rolul, ar fi trebuit să o ia de la zero.

Cu toate acestea, ei recunosc, de asemenea, că ideea lor inițială a fost ca soțul să fie figura principală a filmului și să îl distribuie pe Jackie Chan, iar Yeoh să joace rolul soției sale.

Când Jackie Chan a refuzat, "ceva a făcut clic", spun cei doi Daniels, și și-au dat seama că povestea ar funcționa mult mai bine cu soția în rolul principal.

Jackie Chan și Michelle Yeoh sunt prieteni vechi; de fapt, el a fost primul co-star al lui Yeoh, într-o reclamă din 1984 pentru o marcă de ceasuri din Hong Kong. Se pare că a existat întotdeauna un element de competiție în relația lor.

"Jackie chiar mi-a trimis un mesaj", spune ea. "Și mi-a spus: 'Wow, am auzit lucruri extraordinare despre filmul tău. Știai că băieții au venit să mă vadă în China?". Iar eu am spus: "Da, e pierderea ta, fratele meu!".

Yeoh a făcut echipă cu Jackie Chan în comedia de acțiune de succes ”Police Story 3: Supercop”, în care a făcut saltul cu motocicleta pe tren (nu știa să conducă o motocicletă, spune ea). De asemenea, a sărit de pe acoperișul unui camion pe capota unei mașini care circula în spate, dar a alunecat și a căzut pe șosea. Putea să moară, dar s-a ridicat și a făcut cascadoria din nou imediat - și a reușit să filmeze.

Aparent, Chan s-a simțit depășit de îndrăzneala lui Yeoh, așa că a conceput o cascadorie cu elicopterul și mai riscantă pentru el însuși.

Yeoh a făcut parte dintr-un val de talente din Hong Kong care a revigorat cinematografia de acțiune de la Hollywood în anii 1990, alături de Chan, Jet Li, Chow Yun-fat și regizorii Tsui Hark, Corey Yuen și John Woo.

Ca să nu mai vorbim de coregraful de lupte Yuen Woo-ping, care a contribuit la filmele Matrix (Yeoh a refuzat un rol în continuările filmelor), ”Kill Bill” al lui Quentin Tarantino și ”Crouching Tiger, Hidden Dragon” al lui Ang Lee, în care Yeoh a combinat dinamismul acțiunii cu reținerea dramatică cu un efect puternic.

Trecerea la Hollywood a lui Yeoh a venit pe o cale diferită: James Bond. "Am fost acolo la locul potrivit la momentul potrivit", spune ea.

Yeoh a fost un alt tip de Bond girl în ”Tomorrow Never Dies”: agenta chineză care este imună la tehnicile de seducție ale lui Bond și mai mult decât un adversar pe măsura acestuia în lupta cu el. (Și pe cele actoricești, s-ar putea spune.)

Din nou, Yeoh și-a făcut singură toate cascadoriile și a furat spectacolul. Unii critici au sugerat că ea ar fi un Bond mai bun decât Pierce Brosnan.

În mod clar, însă, ea l-ar fi bătut măr, nu?

”Everything Everywhere All At Once”, filmul cu șapte premii Oscar, poate fi urmărit pe VOYO, singura platformă de streaming din România care îl difuzează.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
CTP, despre Oscaruri: E prea multă corectitudine politică. Everything Everywhere All At Once este un film “muncit” la montaj
CTP, despre Oscaruri: E prea multă corectitudine politică. Everything Everywhere All At Once este un film “muncit” la montaj

Cristian Tudor Popescu, critic și istoric de film, consideră că ediția din acest an a Premiilor Oscar a dovedit că industria filmului de la Hollywood este dominată de corectitudinea politică. El a comentat, pentru Știrile PRO TV, premiile din acest an.

„Everything, Everywhere All at Once”, cel mai premiat film din istoria Oscarurilor. Mesajul transmis de actrița principală
„Everything, Everywhere All at Once”, cel mai premiat film din istoria Oscarurilor. Mesajul transmis de actrița principală

Filmul SF de aventuri prin lumi paralele "Orice, Oriunde, Oricând" este marele câștigător, la Gala Oscarurilor. Șapte trofee a adunat, inclusiv pentru Cel mai bun film, și Cea mai bună regie.

În „Everything Everywhere All at Once” trebuia să joace Jackie Chan. „Schimbarea personajelor a făcut povestea mai personală”
În „Everything Everywhere All at Once” trebuia să joace Jackie Chan. „Schimbarea personajelor a făcut povestea mai personală”

„Everything Everywhere All at Once”, pelicula care obținut șapte premii Oscar și poate fi văzută pe Voyo, are în centru o intrigă simplă, dar care se complică pe parcurs. Filmul poate fi urmărit pe VOYO.

Unde a fost filmat Everything Everywhere All at Once, câștigătorul celor șapte Oscaruri
Unde a fost filmat Everything Everywhere All at Once, câștigătorul celor șapte Oscaruri

Filmul Everything Everywhere All at Once, pelicula cu șapte premii Oscar, și care poate fi văzut pe Voyo, a fost filmat în locații mirifice din Statele Unite.

Filmul „Orice, oriunde, oricând” (Everything Everywhere All At Once), câștigătorul a 7 trofee Oscar, este disponibil pe VOYO!
Filmul „Orice, oriunde, oricând” (Everything Everywhere All At Once), câștigătorul a 7 trofee Oscar, este disponibil pe VOYO!

Orice, oriunde, oricând (Everything Everywhere All At Once), filmul cu cele mai multe nominalizări la Oscar 2023, care poate fi văzut și pe VOYO, a câștigat azi noapte cele mai multe trofee.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.