„Everything, Everywhere All at Once”, cel mai premiat film din istoria Oscarurilor. Mesajul transmis de actrița principală
Filmul SF de aventuri prin lumi paralele "Orice, Oriunde, Oricând" este marele câștigător, la Gala Oscarurilor. Șapte trofee a adunat, inclusiv pentru Cel mai bun film, și Cea mai bună regie.
Iar Michelle Yeoh a devenit prima actriță de origine asiatică recompensată cu Oscar pentru rol principal. A fost o surpriză și pentru actorul Brendan Fraser care a câștigat premiul pentru cel mai bun rol principal masculin, în filmul "Balena".
Comedia SF în care protagonista - proprietara unei spălătorii - are probleme cu Fiscul, dar și cu atacatori din universuri paralale - a câștigat șapte statuete. În istoria Oscarurilor, niciun alt film nu a mai primit atâtea trofee importante. Inclusiv pentru cel mai bun film, cea mai bună regie, scenariu, dar și trei premii de interpretare.
"Orice, Oriunde, Oricând", filmul despre care criticii spun că oferă o experiență cinematografică complexă este disponibil pe platforma VOYO.
Michelle Yeoh: „Pentru toți băieții și toate fetițele care arată ca mine, acest trofeu este o rază de speranță și posibilități. Visele devin realitate. Și, doamnelor, nu lăsați pe nimeni să spună că v-a trecut vremea. Nu vă dați niciodată bătute”.
Cristian Tudor Popescu: „Iată, avem și o actriță asiatică, n-avusesm până acum, care ia premiul Oscar. Am spus și data trecută, înainte să ia Oscarul, am spus că e o actriță foarte bună. Asta nu e un premiu nemeritat”.
Partenerii ei de distribuție, Ke Huy Quan și Jamie Lee Curtis, au triumfat la categoriile rol secundar. La 64 de ani Jamie lee Curtis a luat primul Oscar din carieră.
Jamie Lee Curtis: „Mama și tatăl meu au fost amândoi nominalizați la premiile Oscar, la categorii diferite. Eu... mi-am dorit doar un Oscar”.
Ke Huy Quan: „Călătoria mea a început pe o barcă. Am petrecut un an într-o tabără de refugiaţi. Şi, cumva, am ajuns aici, pe cea mai mare scenă de la Hollywood. Se spune că astfel de poveşti se întâmplă doar în filme. Nu pot să cred că mi se întâmplă mie. Acesta este visul american!”
Gala a fost o ocozaie pentru Ke Huy Quan de a-l ajunge din urmă pe vechiul său prieten Harrison Ford. Când era copil, acum aproape 40 de ani, Quan a jucat alături de Ford în "Indiana Jones și templul blestemat". Acum, a alergat entuziasmat pe scenă și și-a îmbrățișat fostul coleg vedetă, care a înmânat premiul pentru cea mai bună imagine, aceluiași film multi-premiat "Orice oriunde oricând".
După ani de zile departe de lumina reflectoarelor de la Hollywood, Brendan Fraser a revenit în triumf. A câștigat Oscarul pentru pentru cel mai bun actor într-un rol principal masculin - pentru interpretarea din pelicula "Balena", povestea unui bărbat supraponderal care încearcă să își facă ordine în viață.
Brendan Frasner: „Îi sunt recunoscător lui Darren Aronofsky (regizorul) pentru că mi-a aruncat un colac de salvare creativ şi m-a transportat la bordul navei bune „The Whale”.
Lady Gaga a vrut să se asigure că doar reprezentația sa vocală este pe scenă când a interpretat o piesă nominalizată la categoria cel mai bun cântec original. Nu era machiată și purta doar blugi și un tricou... În contrast cu apariția de mai devreme pe covorul... nu roșu, de data aceasta, ci de culoarea șampaniei. La sosire a purtat o rochie Versace neagră, cu corset transparent
Rihana și-a purtat cu mândrie... sarcina.
Dar comedia neagră cu Colin Farell a fost ignorată la Oscaruri. Niciuna dintre cele 9 nominalizări nu s-a materializat într-un premiu.
Înregistrarea integrală a galei Oscarurilor o puteți vedea oriunde, oricând pe platforma de streaming, VOYO, dar și mâine, de la ora 20.30, pe PRO CINEMA.