Electric Castle 2023: ai voie cu pastile la festival? Regulile pe care trebuie să le știe orice participant

Electric Castle 2023

Electric Castle 2023 a început și toate lumea este entuziasmată să petreacă la unul dintre cele mai populare festivaluri din România.  

Dacă nu ai fost până acum la Electric Castle, este cazul să participi pentru a trăi o experiență cu totul unică. EC este un festival anual de muzică ce se desfășoară pe domeniul Castelului Bánffy din satul Bonțida, începând cu anul 2013. În fiecare an, timp de 4-5 zile de festival, aici sunt prezenți aproximativ 150.000 - 200.000 de participanți din toată Europa.

Tot ce trebuie să știi despre Electric Castle 2023

Iată tot ce trebuie să știi despre festivalul Electric Castle ediția 2023:

Biletul

Pe fiecare bilet (inclusiv pe cele de camping) trebuie să apară numele și adresa titularului - la fel ca pe actul de identitate. Biletele sunt nominale, așa că nu poți intra în festival dacă nu ai numele tău pe bilet. Adresa este necesară doar pentru o dublă verificare, mai ales în cazul unui nume comun. Nu este nevoie să scrii adresa completă și exactă, doar o parte din ea ar trebui să fie suficientă în cazul în care este necesară o verificare suplimentară.

Citește și
VIDEO. Momentul în care Diana Șoșoacă e dată afară din plenul PE. „Am dreptul să vorbesc. Am fost votată de români

Brățările pre-schimbate pot intra direct pe banda rapidă.

Pentru a economisi timp, vizitează un Swap Point înainte de festival pentru a îți transforma biletul digital într-o brățară.

Pre-Swap nu este disponibil pentru biletele de o zi sau pentru copiii cu vârsta sub 18 ani.

Punctele de swap sunt disponibile în Cluj-Napoca la parterul Iulius Mall și în București la AFI Cotroceni și Băneasa Shopping City.

De asemenea, poți comanda brățara în Cluj, București, Brașov și Timișoara prin Tazz, începând cu 10 iulie.

Fiecare plată efectuată în interiorul festivalului se face fără numerar, deoarece poți plăti orice folosind brățara. Pentru a face acest lucru, trebuie să reîncarci bani pe aceasta.

Trebuie să îți faci un cont pe aplicația Electric Castle, să îți înregistrezi numărul de bilet pe platforma Cashless și să pui bani.

Acest lucru se numește reîncărcare online. Atunci când schimbi biletul într-o brățară, aceasta va fi conectată automat la contul cashless și va avea acea sumă de bani pe ea.

Odată înregistrate în platforma Cashless, biletele nu mai pot fi vândute prin intermediul platformei de schimb.

De asemenea, reîncărcările la fața locului sunt disponibile la festival.

Brățara trebuie să fie activată în interiorul zonei de festival pentru a putea utiliza suma de reîncărcare. Soldul va fi afișat împreună cu reîncărcarea după ce activezi brățara de la festival.

După fiecare reîncărcare online, va trebui să scanezi brățara la orice punct de plată pentru a confirma noul sold, conform Electriccastle.ro.

Banii de reîncărcare necheltuiți pot fi rambursați la punctele de reîncărcare până pe 24 iulie, ora 8:00, la festival, sau mai târziu, prin completarea unui formular de rambursare. Mai multe informații vor fi disponibile pe pagina de Facebook a CE în ultima zi a festivalului.

Terenul festivalului Electric Castle este situat la 30 km de Cluj-Napoca, în satul Bonțida. Dacă nu stai în satul EC sau în Bonțida, poți călători cu trenul (Trenurile EC sunt cea mai bună alternativă), cu autobuzul sau cu automobilul.

Poți alege să călătorești la Electric Castle cu un tren dedicat.

Biletele pot fi cumpărate exclusiv online. Trenurile EC au o capacitate limitată, așa că ia-ți un bilet în avans. Când îl cumperi, vei alege data și ora la care pleci, iar biletul va fi disponibil doar pentru acea călătorie.

De la Iulius Mall și Expo Transilvania vor pleca autobuze non-stop spre Castel și înapoi, toată ziua și toată noaptea. Biletele pot fi cumpărate online și în stațiile de autobuz, plătind în numerar sau cu brățara. Un bilet de autobuz costă 25 LEI/călătorie și poate fi folosit pentru orice cursă din timpul festivalului.

Primul autobuz din Cluj-Napoca: 19 iulie, ora 11:00

Ultimul autobuz din Bonțida: 24 iulie, 13:00 .

Reguli Electric Castle 2023: ce să știi despre pastile

Dacă participi la Electric Castle 2023, trebuie să știi că toți participanții vor fi percheziționați la intrare. În cazul în care un participant refuză să se conformeze la percheziție, organizatorul își rezervă dreptul de a interzice accesul participantului respectiv.

În regulamentul festivalului Electric Castle se precizează că accesul la festival va fi permis doar participanților care arată la intrare o brățară valabilă oferită de organizator, după prezentarea biletului/invitației.

Trebuie să știi că accesul se va putea face doar pe baza brățării.

„Accesul la festival cu substanțe psihotrope și stupefiante, în condițiile legii 339/2005 (inclusiv medicamente care conțin astfel de substanțe) este strict interzis. Deținerea în scopuri medicale a medicamentelor care conțin substanțe psihotrope și narcotice este exceptată, numai dacă acestea sunt însoțite de o rețetă medicală. În consecință, participanții trebuie să aibă asupra lor rețeta medicală, respectiv li se recomandă să nu aibă asupra lor mai multe medicamente care conțin substanțe psihotrope și stupefiante decât cele prescrise de către prescripția medicală. În cazul în care se suspectează că participanții dețin substanțe care, la prima vedere
prima vedere, ar putea fi clasificate ca substanțe psihotrope și narcotice, organizatorul are dreptul de a notifica autoritățile competente pentru a verifica prescripția medicală”, se arată în regulamentul festivalului.

Cât despre pastilele care nu conțin substanțe psihotrope sau narcotice, nu există o limită, însă este recomandat să nu iei cu tine mai multe decât ai avea nevoie pe perioada evenimentului.

„În ceea ce privește medicamentele care nu conțin substanțe psihotrope și narcotice, nu există o limită, dar este recomandat să se aducă un număr de medicamente care să acopere doar perioada evenimentului.

Vom avea puncte de prim ajutor în cadrul festivalului. Personalul medical și voluntarii noștri sunt pregătiți
pentru a răspunde la orice urgență medicală care poate apărea în timpul festivalului. Organizatorul nu este responsabil pentru modul în care sunt furnizate aceste servicii”, se arată în regulament.

De reținut este că participanții nu pot aduce în zona festivalului droguri, alimente și băuturi, arme albe (cuțite sau bricege), arme, explozibili, orice obiect de sticlă, alcool, animale, biciclete, trotinete, umbrele, termos, instrumente muzicale, graffiti, materiale publicitare, difuzoare, scaune pliante sau drone.

Scandal la Electric Castle ediția 2022

Festivalul Electric Castle ediția 2022 a fost în centrul atenției anul trecut, după ce organizatorii au impus regula ca participanții să aibă asupra lor doar medicamente prescrise cu rețetă. Practic, mai multe organizații au atras atenția că acest lucru încalcă dreptul pacientului la confidențialitate.

Aceeași regulă spunea că un participant are voie să aducă maximum alte trei pastile/capsule de persoană, în afara medicamentelor cu rețetă.

Organizatorii au spus că fiecare participant are voie la 3 pilule/capsule de medicament fără prescripție asupra lui la festival.

Aceștia au motivat că regula a fost impusă de autorități, însă activiștii au spus că este una discriminatorie pentru mai multe categorii de persoane, inclusiv cele care suferă de HIV și nu vor să își dezvăluie diagnosticul persoanelor din organizarea festivalului.

Dar participanții s-au revoltat, pentru că mulți dintre ei au spus că suferă de diferite afecțiuni care necesită tratament de lungă durată, astfel încât nu ar putea să participe la toate cele 5 zile de festival din cauza acestei reguli.

Electric Castle a modificat regula, în urma criticilor.

„În urma sesizărilor venite din partea ONG-urilor, am solicitat autorităților să reconsidere condițiile impuse participanților, pentru a elimina orice disconfort. Răspunsul primit a fost pozitiv, astfel că, în prezent, participanții pot intra în aria festivalului cu medicamentele de care consideră că au nevoie, cu recomandarea de a limita la strictul necesar cantitatea acestora”, au transmis organizatorii.

Alte reguli de acces la festival

Participanții la Electric Castle 2023 trebuie să știe că pot lua cu ei următoarele lucruri:

Rucsacuri, aparate foto și camere video, medicamente, steaguri, selfie stick-uri, apă în sticle de plastic închise ermetic, protecție solară, dezinfectant pentru mâine, geantă portabilă, alimente (în zona de camping), parfumuri, deodorante, difuzoare, etc.

Printre lucrurile pe care participanții nu au voie să le ia în zona festivalului se numără drogurile, cuțitele, armele, explozibilele, alcoolul, obiecte din sticlă, parasolare, sau drone.

Electric Castle se desfășoară între 19 iulie și 23 iulie 2023.

Articol recomandat de sport.ro
Reacția lui Gigi Becali după ce a fost implicat într-un nou accident de mașină
Reacția lui Gigi Becali după ce a fost implicat într-un nou accident de mașină
Citește și...
Bianca Drăgușanu, acuzată de evaziune fiscală. Cum și-ar fi înșelat clienții care credeau că achiziționează haine de lux
Bianca Drăgușanu, acuzată de evaziune fiscală. Cum și-ar fi înșelat clienții care credeau că achiziționează haine de lux

Poliţiştii din București au făcut, joi, percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală, una dintre cele patru persoane vizate fiind Bianca Drăguşanu.

Electric Castle 2024 a început în forță. Atmosfera a fost de vis în prima noapte a festivalului din Bonțida
Electric Castle 2024 a început în forță. Atmosfera a fost de vis în prima noapte a festivalului din Bonțida

Se anunță nopți albe la Castelul Banffy din Bonțida, unde a început Festivalul Electric Castle. Mulți dintre tinerii care au ajuns deja acolo și-au instalat aseară corturile, apoi au dat startul petrecerii.

Serialele „Shogun” şi „The Bear” au primit cele mai multe nominalizări la premiile Emmy
Serialele „Shogun” şi „The Bear” au primit cele mai multe nominalizări la premiile Emmy

Drama istorică „Shogun”, o frescă epică a luptelor pentru putere în Japonia feudală, a obţinut miercuri 25 de nominalizări la premiile Emmy. 

Recomandări
Promisiunile electorale ale Ursulei von der Leyen. Energie verde „ieftină”, scut aerian și cibernetic, bunăstare pentru toți
Promisiunile electorale ale Ursulei von der Leyen. Energie verde „ieftină”, scut aerian și cibernetic, bunăstare pentru toți

Ursula von der Leyen promite un scut aerian european și altul cibernetic, dar și continuarea politicilor verzi „pentru o energie mai ieftină”. Totul pentru bunăstarea europenilor, dacă va fi aleasă în continuare șefa Comisiei Europene.

România, criticată pentru legăturile cu China. Academia militară „Nicolae Bălcescu”, Sibiu, dată ca exemplu negativ de SUA
România, criticată pentru legăturile cu China. Academia militară „Nicolae Bălcescu”, Sibiu, dată ca exemplu negativ de SUA

România este criticată, într-un Raport prezentat în Comisia de Politică Externă a Senatului american, pentru legăturile unei instituţii de învăţământ militar cu o instituţie similară din China şi pentru cooperarea pe linie poliţienească cu Beijingul.

Diana Șoșoacă a fost dată afară cu escortă din Parlamentul European: „Am fost votată de români” | VIDEO
Diana Șoșoacă a fost dată afară cu escortă din Parlamentul European: „Am fost votată de români” | VIDEO

Diana Șoșoacă a fost escortată din plenul Parlamentului European după ce a întrerupt discursurile a trei alți europarlamentari.