Dependent de tehnologie? Gadget-urile care ne-au schimbat viata in 2009

Canon EOS-1D Mark IV

Oricat de greu ne e sa recunoastem, in viata de zi cu zi suntem umilii sclavi ai gadget-urilor. Am plecat la drum cu un simplu pager si am ajuns, pe parcurs, dependenti de cele doua-trei mobile, de internet, de e-mail, de console, de notebook-uri.

Unde mai pui ca termenii unei discutii obisnuite dau roata aceluiasi grup de cuvinte: megapixeli, giga, ram, SD, HD, LCD si asa mai departe. S-a ajuns la un nivel atat de ridicat al tehnologiei, incat e foarte greu sa alcatuiesti un clasament "curat" al celor mai "bune" gadget-uri. Totusi, mai jos, incercam sa le prezentam – nu neaparat in ordine - pe cele care au marcat anul 2009.

Canon EOS-1D Mark IV

Aparatul Canon din seria 1D a ajuns la a patra generatie si se adreseaza atat profesionistilor, cat si amatorilor cu pretentii si… buzunar gros. Cu viteza si rezolutie de varf, EOS-1D Mark IV ingheta miscarea la 16,1 megapixeli si la 10 fps si e capabil de imagini video Full HD. In plus are un sistem de autofocus in 45 de puncte.

Exceleaza chiar si atunci cand luminozitatea este scazuta multumita intervalului ISO extrem de larg al camerei (intre 100 si 12800, cu posibilitate de extindere pana la incredibila valoare ISO de 102400).

Citește și
Top 10: cele mai bune fotografii din 2010
Top 10: cele mai bune fotografii din 2009
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Site-urile de specialitate atrag atentia asupra unui lucru esential: stocarea pozelor in format RAW sau a filmelor la 1080p necesita spatiu, asa ca se impune folosirea unui card CF de capacitate mare.

Pretul, insa, este extrem de piperat: in jur de 5.000 de dolari. Amanunte gasesti aici.

iPhone 3GS

Ia vechiul iPhone si adaga putina viteza. Ce obtii? Noul 3Gs, cel mai rapid si mai inteligent iPhone de pana acum. Este disponibil si in Romania, iar preturile pleaca de la 299 de euro cu abonament si merg pana la 649 de euro la liber pentru optiunea de memorie 32 Gb. Creatia celor de la Apple nu straluceste la capitolul foto, desi camera este imbunatatita. In schimb, viteza de reactie te va da pe spate, cu siguranta. „Va” va da, de fapt, pentru ca sunt putine domnisoare care ar spune "Nu!" unui asemenea cadou. Aici gasesti mai multe amanunte!

Mac Book Pro

Daca esti fata, retine: jucaria asta poate fi cadoul perfect pentru iubitul pasionat de calculatoare! Vrei sa-l impresionezi cu adevarat? Alege varianta cu ecran de 17 inchi si in secunda doi iti va cadea in genunchi cu „piatra” la inaintare. Caci notebook-ul in cauza este subtire, usor, rezistent, cu carcasa de aluminiu si finisaje deosebite.

In functie de model, bateria "duce" pana la opte ore. Apple se lauda si cu "performate grafice fara egal" pentru noul MacBook Pro, datorita procesorului integrat NVIDIA GeForce 9400M, gandit si pentru a prelungi durata de viata a bateriei.

MacBook Pro de 13 inchi are procesor Intel Core 2 Duo cu o frecventa de pana la 2,53 GHz. Modelele 15 si 17 inchi includ procesoare cu frecvente de pana la 3,06 GHz. Capacitatea de stocare este de pana la 500 GB, in functie de model, cu suport de pana la 8 GB de RAM.

Pretul unei astfel de minunatii: de la 5.417 la 11.230 ron. Iar mai multe detalii tehnice gasesti aici!

Casio G-Shock GW7900B-1

Cunoscut pentru rezistenta deosebita, ceasul G-Shock de la Casio este cadoul ideal pentru pasionatii de sporturi externe. GW7900B-1 dispune de un panou solar care alimenteaza non-stop bateria de mare capacitate. Sistemul radio incorporat primeste semnale de ajustare a orei de la sase statii de transmisie imprasiate peste tot in lume, pentru ca posesorul micului gadget sa ajunga oriunde in timp util.

Ceasul are amortizoare pe partea din spate a carcasei. Ridicol de bine arata modelul complet negru. Poate fi al tau pentru 150 de dolari. Il gasesti aici.

Amazon Kindle

Redefineste cititul si stocheza o bilioteca intreaga intr-un singur dipozitiv electronic, mai subtire decat un creion. Are numai 300 de grame, insa bateria este incapatanat de rezistenta. Gadget-ul "accepta" pana la 1.500 de titluri, care vor fi distribuite dispozitivului Kindle in mai putin de 1 minut.

In plus, prin intermediul Amazon Kindle poti achizitiona si cele mai citite publicatii internationale. Ai parte, de exemplu, de bestseller-urile New York Times la un pret special: 9,99 dolari.

Daca inca nu te-am convins, afla atunci ca nu ai nevoie de calculator sau fire. Amazon Kindle este dotat cu wireless 3G. Nu se gaseste in magazinele din Romania, dar il poti comanda de pe www.amazon.com la pretul de 259 de dolari.

Beats Solo by Dr. Dre (Da, acel Dr. Dre!)

Castile, produse sub semnatura lui Dr. Dre, sunt deja la a doua generatie si sunt cadoul perfect pentru cineva pasionat de muzica. Au butoane de control pentru MP3 playere si iPod-uri si pot fi folosite pe post de hands-free, datorita microfonului incorporat.

Cat despre calitatea sunetului, producatorii juca ca o sa auzi tot ce artistul preferat... vrea sa auzi, inclusiv sunetele foarte joase. Le poti comanda de aici la pretul de 200 de dolari!

Sony Vaio P Series Lifestyle Pc

Cu preturi ce pleaca de la 850 de dolari, notebook-urile de marimea unei cutii postale aduna in ele puterea unui sistem mult mai mare. 8 inchi si o greutate de numai 1,4 kilograme sunt cele doua caracteristici ce-i determina pe producatori sa-si alinte "odrasla" cu titlul de cel mai usor notebook din lume.

Precizare pentru doamne: vine pe cinci culori: verde, negru, rosu, alb si... auriu. Precizari pentru domni: are Windows 7 preinstalat iar bateria tine in jur de trei ore si jumatate. Aici poti afla mai multe despre el!

Nokia N97

In plina era a vitezei, N97 vine cu conexiune la internet prin WLAN si HSDPA de mare viteza. Are un ecran de 3.5 inchi - ideal pentru vizualizarea paginilor web si Flash incorporat pentru continutul video - touchscreen si tastatura QWERTY. Aplicatia Maps va ajuta sa descoperiti orase noi si sa va ghidati oriunde v-ati afla. Iar OVI Store vine cu idei de personalizare.

Nokia N97 dispune de lentile Carl Zeiss si o camera optica de 5 megapixeli. Se descurca bine si noaptea, multumita blitz-ului cu doua LED-uri. Iar spatiu de depozitare ai cat casa: 32 de Gb. Il gasesti la preturi cuprinse intre 1.600 si 2.500 de lei. Mai multe detalii, aici!

Samsung HT-BD7200

Va intrebati probabil ce ascunde acest nume hieroglific. Ei bine este un Home Theatre de ultima generatie care dispune de noua tehnologie Blu-Ray. Player-ul poate fi montat pe perete, ca sa nu incomodeze. Are un design futurist, este incredibil de neted si combina negrul lucios cu reflexii de rosu. Usor de programat, iti permite sa accesezi inregistrari video si muzica online, cu ajutorul conexiunii wireless.

In plus, are difuzoare Dolby TrueHD, asa ca sunetul obtinut va fi foarte clar. Te avertizam insa ca e o „durere” pentru contul tau: pretul recomandat de producator este 800 de dolari.

Samsung LED TV Seria 8

Cum sportul preferat al romanilor este uitatul la televizor, incheiem topul cu un dispozitiv ultraperformant de la Samsung. Disponibil, in tara, cu diagonale de 40 si 46 de inchi.

De ce ar trebui cineva sa-l cumpere? Pentru ca beneficiaza de tehnologia de iluminare de fundal prin LED. Nivelurile sporite de contrast duc la o calitate a imaginii superioara. Marginile incetosate au fost eliminate, si pentru fiecare pixel a fost restabilita o culoare plina.

Aici poti afla mai multe despre produs, al carui pret este inca in straturi superioare: aproximativ 3.500 de dolari, pentru cel cu diagonala de 46 de inchi.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Top 10 jocuri care le-au “mancat” timpul gamerilor in 2009
Top 10 jocuri care le-au “mancat” timpul gamerilor in 2009

Peste 1.500 de jocuri video sunt lansate in fiecare an. Nici greu incercatul 2009, marcat aproape de la un capat la altul de criza economica, n-a facut exceptie. Drept urmare, gamerii au primit cadouri luna de luna, nu doar in decembrie.

Top 10: cele mai bune fotografii din 2009
Top 10: cele mai bune fotografii din 2009

Iata cum arata un top zece al celor mai impresionante imagini surprinse de aparatele foto pe parcursul acestui an, in viziunea revistei Time.

Cele mai tari virale pe YouTube in 2009! Zeci de milioane de accesari
Cele mai tari virale pe YouTube in 2009! Zeci de milioane de accesari

Ce au in comun o cantareata la varsta a treia, un baiat care se intoarce de la dentist, o nunta inedita, un trailer la un film cu vampiri si bebelusi pe rotile? Sunt cele mai vizionate filmulete pe YouTube in 2009.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.