Christian Bale si Natalie Portman au adus la Berlin noul lor film. Ce poveste spune "Knight of Cups"

10-02-2015 07:41


In absenta regizorului, doua vedete hollywoodiene de calibru, Natalie Portman si Christian Bale, au prezentat la festivalul de la Berlin cel mai nou film al lui Terrence Malick.

Este vorba de o pelicula lirica si aproape lipsita de dialoguri, care a testat increderea actorilor in regizori. Impotriva lui Malick, care a mai luat premiul cel mare al Berlinalei, concureaza si regizorul roman Radu Jude, cu "Aferim!".

Intr-o rochie Lanvin neagra de o eleganta desavarsita, Natalie Portman a electrizat armata de fotografi adunata pe covorul rosu. I-a urmat colegul ei Christian Bale, insotit de frumoasa lui sotie. Au lipsit regizorul Terrence Malick si o alta membra importanta a distributiei, Cate Blanchett.

In "Knight of Cups", Bale joaca rolul lui Rick, un scenarist hollywoodian care cunoaste succesul profesional si are la picioare toate femeile pe care si le doreste, dar nu reuseste sa gaseasca un sens propriei vieti. Aproape lipsit de dialog si intriga, filmul se construieste ca o naratiune neliniara, printr-o succesiune de imagini si planuri insotite de o muzica patrunzatoare si repetitiva.

Regizorul de 71 de ani le-a dat cateva indicatii actorilor, dar a lasat un spatiu generos pentru improvizatie. Avand in vedere si structura neobisnuita a filmului, Natalie Portman a marturisit ca nu prea a stiut ce filmeaza. "Iti stii personajul, dar nu stii povestea mai ampla. E placut sa te lasi in voia misterului si necunoscutului, sa te increzi in intregul proces", a explicat Natalie Portman.

Cel mai recent succes al lui Terrence Malick a fost "Copacul vietii'', care a luat marele premiu al festivalului de la Cannes in 2011.

VIDEO PROTVPLUS.RO