Bucharest Street Food Festival 2016. Noul jurat MasterChef Liviu Popescu a dezvaluit planurile sale pentru noul sezon
Capitala a fost inundata de mirosuri si arome provocatoare, aduse de "Bucharest Street Food Festival".
Bucatarii, veniti cu peste 60 de rulote si standuri, au pregatit feluri delicioase, bune de mancat si pe strada de trecatorii grabiti si infometati.
Mirosuri imbatatoare se simt inca dinainte sa zarim minunatele rulote ori masini de teren transformate in cuptoare ce coc pe banda rulanta cele mai spectaculoase bucate.
Insotiti de Liviu Popescu, noul jurat al urmatorului sezon Master Chef, si simtul lui critic atunci cand vine vorba de mancare, am vizitat cativa bucatarii adunati in pavilionul Romexpo din capitala sa gateasca mancare stradala.
Liviu Popescu: "Acest fenomen street food, acest fenomen pleaca de la micile targuri din intreaga lume de sute de ani, acolo unde producatorii isi expuneau produsele lor. Aceste produse ale lor au inceput sa le si prepare. Si atunci au luat fiinta aceste evenimente stradale."
L-am intrebat si ce planuri are pentru noul sezon masterchef.
Liviu Popescu: "MasterChef isi propune sa schimbe vieti si eu caut acelasi lucru, imi propun sa decopar talente."
Andrei Voica, castigator MasterChef: "Incepem sa ne dam drumul sa facem ceva nou in Romania si mie imi place ca iti da libertatea sa vii cu idei, cu arome."
Festivalul e un tur gastronomic prin 10 bucatarii internationale. Puteti alege sa mancati la unul dintre cele 60 de minirestaurante, rulote, ori standuri sau sa le luati pur si simplu la rand.
Mai lasati totusi putin loc de miscare pentru ca seara, pe langa mancare la, Street Food, sunt si concerte. Un abonament costa 42 de lei, iar pretul unui bilet pentru o singura zi este 17 lei. Festivalul se incheie duminica seara.