Atmosfera de poveste in Pestera Romanesti. Peste 4.000 de oameni au venit la traditionalul concert al Filarmonicii Banatului

Ultima actualizare: 29-10-2015 06:59

A fost o atmosfera de poveste in inima Muntilor Poiana Rusca. Si asta pentru ca Filarmonica Banatului a sustinut un concert in pestera Romanesti, eveniment devenit deja traditie.

Peste 4000 de oameni au indurat temperaturile scazute si s-au bucurat de spectacol. In ciuda conditiilor nu tocmai propice, operele lui Mozart si Strauss i-au incantat pe cei prezenti, iar artistii au fost rasplatiti cu ropote de aplauze.

Imbracati cu geci de iarna, artistii au dat scena calduroasa a Filarmoncii Banatul pe frigul din pestera Romanesti. Acustica deosebita, dar si decorul special i-a fermecat atat pe muzicieni, cat si pe spectatori. Multi dintre cei prezenti au venit de la sute de kilometri distanta pentru a se bucura de un concert unic.

Spectator: "Minunat, intr-o zi minunata de octombrie. Muzica si atmosfera frumoasa".
Reporter: De ce veniti tocmai de la Alba Iulia?
Spectator: "Din drag pentru muzica si natura."

Primul concert in pestera din judetul Timis a fost organizat in urma cu 31 de ani. Atunci, la spectacol au fost aproximativ 500 de oameni, dar odata cu trecerea timpului, evenimentul a atras tot mai multi iubitori de muzica si de frumos.

Orchestra Filarmonicii Banatul a fost condusa de celebrul dirijor Mihnea Ignat, venit special in tara pentru acest eveniment.

Mihnea Ignat, dirijor: "Este o traditie extraordinara si de ce nu, putem sa o exportam. Conditiile nu sunt cele mai optime pentru un concerf simfonic, mai ales umiditatea si frigul afecteaza instrumentele negativ, dar cand ai un public atat de cald in spate nu te mai gandesti la asemenea neajunsuri."

In Pestera Romanesti au mai cantat Orchestra Regala Daneza, Orchestra Universitara din Szeged, dar si formatiile Cargo si Zdob si Zdub.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO