Anita Ekberg a murit. Actrita este protagonista celebrei scene de la Fontana di Trevi, din filmul „La Dolce Vita“

×
Codul embed a fost copiat

 Actrita suedeza Anita Ekberg, una dintre muzele regizorului italian Federico Fellini, a murit duminica, la varsta de 83 de ani, a anuntat presa italiana.

Potrivit site-ului La Repubblica, Anita Ekberg a murit in clinica San Raffaele din Rocca di Papa, o localitate aflata in apropiere de Roma.

Anita Ekberg, care a ramas in memoria cinefililor pentru celebra scena filmata la Roma in Fontana di Trevi, in filmul "La Dolce Vita" (1960) de Federico Fellini, in care a jucat alaturi de Marcello Mastroianni, a locuit in ultima parte a vietii intr-un azil pentru batrani din apropiere de Roma.

Kerstin Anita Marianne Ekberg a fost model si o actrita suedeza, nascuta pe 29 septembrie 1931 in orasul Malmö. Aleasa Miss Suedia in 1950, Anita Ekberg nu a castigat concursul Miss Universe, insa s-a aflat printre cele sase finaliste, iar aceasta performanta i-a adus un contract de manechin in Statele Unite ale Americii. A debutat pentru studiourile Universal in cateva roluri secundare.

In 1955, actrita suedeza a jucat in "Calea sangelui/ Blood Alley", in care a interpretat rolul unei femei chineze, un rol care i-a adus Globul de Aur.

Citește și
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Cu un fizic considerat "spectaculos" in epoca (Bob Hope spunea ca parintii ei ar merita premiul Nobel pentru "arhitectura"), vedeta suedeza avea un temperament glacial si a fost supranumita "aisbergul".

Anita Ekberg a ramas in memoria cinefililor pentru celebra scena filmata la Roma in Fontana di Trevi, in filmul "La Dolce Vita", de Federico Fellini, sau pentru rolul modelului care lauda virtutile laptelui pe un panou publicitar in episodul "Le tentazioni del dottor Antonio" din lungmetrajul "Boccaccio '70" (1962).

In 1987, Anita Ekberg a jucat propriul rol in "Interviu/ Intervista", un film regizat de Federico Fellini, confirmand astfel spusele celebrului critic de film Roger Ebert, care obisnuia adeseori sa declare ca Anita Ekberg "este singura persoana din lume capabila sa isi joace propriul personaj".

 Anita Ekberg a fost casatorita de doua ori - cu actorul britanic Anthony Steel in perioada 1956-1959 si cu actorul american Rik Van Nutter in perioada 1963-1975.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Misty Upham, gasita moarta intr-o suburbie din Seattle. Actrita din
Misty Upham, gasita moarta intr-o suburbie din Seattle. Actrita din "Django Unchained" era data disparuta de doua saptamani

Misty Upham, in varsta de 32 de ani, a fost gasita moarta joi, intr-o suburbie a orasului Seattle. Actrita din "Django Unchained" a fost data disparuta in data de 6 octombrie. Decesul a fost confirmat de Tracy Rector, un apropiat de-al familiei.

Recomandări
Ce a cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise
Ce a cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise

După 15 ore de discuții, liderii PNL și PSD au renunțat la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală a Capitalei. Cătălin Cîrstoiu nu a vrut să renunțe, ba chiar a cerut și garanții.

Prima reacție a lui Cîrstoiu, după ce a fost retras din cursă: „Un medic nu abandonează niciodată”
Prima reacție a lui Cîrstoiu, după ce a fost retras din cursă: „Un medic nu abandonează niciodată”

Cătălin Cîrstoiu susține că nu a luat decizia de face un pas înapoi „pentru că un medic nu abandonează niciodată” şi că, „în fond, decizia politică trebuie să revină liderilor politici”.

Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ
Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, dar şi precipitaţii mixte la munte.