Scandalul DNA Ploiești. Lucian Onea a fost revocat din funcția de procuror anticorupție

Dată publicare: 15-01-2019 13:45
Dată actualizare: 15-01-2019 20:08


Procurorii Lucian Onea și Mircea Negulescu au scăpat de riscul de a fi arestați preventiv, însă nu și de probleme. Împotriva celor doi controversați magistrați de la DNA Ploiești a venit să depună mărturie, marți, inclusiv fostul primar Iulian Bădescu.

La doar 12 ore după ce secția de procurori a CSM a decis să respingă solicitarea de arestare preventivă, formulată de secția specială de investigare a infracțiunilor din justiție, aceeași secție de procurori CSM a decis să-i dea lui Lucian Onea o veste proastă.

În mod oficial, el a fost revocat din funcția de procuror DNA, astfel că se va întoarce la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, unde a activat înainte de a fi transferat la DNA

Mircea Negulescu a fost exclus mai demult din magistratură.

Marți, la secția specială de investigare a infracțiunilor din justiție, a fost citat în calitate de martor unul dintre cei anchetați de DNA Ploiești: Iulian Bădescu, fost primar al Ploieștiului, trimis în judecată, dosarul lui fiind la ÎCCJ, alături de fostul parlamentar PSD Sebastian Ghiță.

În primă instanță, ei au fost achitați de acuzațiile de corupție, însă, iată Bădescu este ferm hotărât să dea toate detaliile necesare, pentru a sublinia faptul că ar fi fost una dintre victimele acestor ”abuzuri de nedescris” - cum sunt numite de către cei de la secția de anchetare a magistraților.

La aceeași secție se află și alte 3 procuroare, cercetate de asemenea pentru aceleași acuzații, inclusiv aderare la un grup infracțional organizat, care au lucrat în aceste dosare de corupție, ce au vizat politicieni celebri și oameni de afaceri influenți.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 


VIDEO PROTVPLUS.RO