Scandalul DNA Ploiești. Lucian Onea a fost revocat din funcția de procuror anticorupție


Ultimul update: Marti 15 Ianuarie 2019 20:08
Data publicarii: Marti 15 Ianuarie 2019 13:45
Categorie: Stiri Justitie

Procurorii Lucian Onea și Mircea Negulescu au scăpat de riscul de a fi arestați preventiv, însă nu și de probleme. Împotriva celor doi controversați magistrați de la DNA Ploiești a venit să depună mărturie, marți, inclusiv fostul primar Iulian Bădescu.

La doar 12 ore după ce secția de procurori a CSM a decis să respingă solicitarea de arestare preventivă, formulată de secția specială de investigare a infracțiunilor din justiție, aceeași secție de procurori CSM a decis să-i dea lui Lucian Onea o veste proastă.

În mod oficial, el a fost revocat din funcția de procuror DNA, astfel că se va întoarce la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, unde a activat înainte de a fi transferat la DNA

Mircea Negulescu a fost exclus mai demult din magistratură.

Marți, la secția specială de investigare a infracțiunilor din justiție, a fost citat în calitate de martor unul dintre cei anchetați de DNA Ploiești: Iulian Bădescu, fost primar al Ploieștiului, trimis în judecată, dosarul lui fiind la ÎCCJ, alături de fostul parlamentar PSD Sebastian Ghiță.

În primă instanță, ei au fost achitați de acuzațiile de corupție, însă, iată Bădescu este ferm hotărât să dea toate detaliile necesare, pentru a sublinia faptul că ar fi fost una dintre victimele acestor ”abuzuri de nedescris” - cum sunt numite de către cei de la secția de anchetare a magistraților.

La aceeași secție se află și alte 3 procuroare, cercetate de asemenea pentru aceleași acuzații, inclusiv aderare la un grup infracțional organizat, care au lucrat în aceste dosare de corupție, ce au vizat politicieni celebri și oameni de afaceri influenți.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ponta: ”Ca să înțelegeți de ce Dosarul Teldrum nu a fost nici până azi finalizat”
Scandalul DNA Ploiești. Conducerea instituției cere revocarea fostului șef Lucian Onea
Fostul șef al DNA Ploiești, la Instanţa supremă pentru a contesta controlul judiciar
VIDEO PROTVPLUS.RO