Radu Mazăre, dat în urmărire internaţională. MAE încearcă să obțină extrădarea


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Luni 22 Ianuarie 2018 15:24
Categorie: Stiri Justitie

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, plecat în Madagascar, a fost dat luni în urmărire generală internațională.

Pe numele lui a fost deja emis un mandat de arestare în lipsa, după ce a fugit în Madagascar, unde intenționează să ceară azil politic. Avocatul lui Mazăre a contestat decizia Instanței Supreme, dar contestaţia a fost respinsă.

Surse diplomatice afirmă că Ministerul român de Externe face demersuri pentru localizarea lui Mazăre, astfel încât fugarul să fie reținut și trimis în țară.

Fostul primar din Constanța, aflat sub control judiciar, a fugit în Madagascar, unde a cerut azil politic. Avocaţii lui declară surprinși de fugă și speră că va fi judecat doar pe baza probelor stranse de acuzare impotriva lui.

Polițiștii constănțeni au informat oficial Înalta Curte de Casație și Justiție că Radu Mazăre i-a anunțat pe 30 decembrie că a fugit în Madagascar. Fostul primar le-ar fi spus și că nu se mai întoarce în România. Mazăre s-a întâlnit ultima dată cu ofițerul de supraveghere pe 19 decembrie. A doua zi, el s-ar fi îmbarcat într-un avion low cost cu destinația Roma și de acolo a plecat în Madagascar, unde cere azil politic.

Radu Mazăre nu avea interdicția să plece din țară, însă era obligat să anunțe poliția când pleacă și când se întoarce. Și, binențeles, trebuia să se prezinte la secție o dată pe săptămână. Dar, cum a încălcat măsura preventivă, procurorii anticorupție cer acum înlocuirea ei cu arestul preventiv în lipsă.

Radu Mazăre a trimis o scrisoare avocaților Focșa Ioana și Bărbăcioru Tiberiu în care explică motivele fugii sale în Madagascar. Fostul primar susține că este persecutat și o țintă a ”statului paralel”. De asemenea, Radu Mazăre adaugă că se va întoarce atunci când va exista ”o justiție reală” în România.

Mandat de arestare în lipsă pentru Radu Mazăre. Extrădat, chiar dacă Madagascar nu are acord cu România
Alexandru Mazăre, fratele lui Radu Mazăre, a plecat și el în Madagascar
Procesul lui Radu Mazăre, judecat fără inculpaţi şi fără principalii martori
VIDEO PROTVPLUS.RO