Ce reprezintă datoria de peste 100 de milioane de dolari pe care trebuie să o achite familia lui Dinu Patriciu

Ultima actualizare: 28-12-2021 20:05

O sumă colosală de peste 100 de milioane de dolari, reprezentând o datorie de 58 de milioane de dolari și dobânda legală aferentă, ar putea fi recuperată de statul român de la fiicele și fostele soții ale miliardarului decedat Dinu Patriciu.

Tribunalul București le obligă să achite acești bani împreună cu succesoarea companiei „Rompetrol”. Banii, susține Ministerul Finanțelor, reprezintă o datorie a Libiei către România în contul unor investiții făcute de guvernul român din anii '70 într-un câmp petrolier.

Suma nu a ajuns în totalitate la statul român, ci ar fi ajuns în conturile „Rompetrol”, după ce compania a fost preluată de Dinu Patriciu, și a făcut obiectul unui dosar penal în care mai mulți apropiați ai miliardarului au fost condamnați. Nu însă și Patriciu, care a murit la Londra în 2014, cu câteva luni înainte să fie dată decizia definitivă. Averea omului de afaceri era estimată atunci la peste 1 miliard și jumătate de dolari. Iar sentința de acum, prin care moștenitoarele lui Dinu Patriciu și compania petrolieră sunt obligate să restituie suma fabuloasă cuvenită statului, nu este definitivă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO