IPS Teodosie și-a recâștigat libertatea. Judecătorii i-au revocat controlul judiciar


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Marti 07 Noiembrie 2017 10:13
Categorie: Stiri Justitie

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, judecat pentru că ar fi obţinut pe nedrept fonduri europene, își recâștigă libertatea.

 

Judecătorii Instanței Supreme i-au ascultat rugile și i-au revocat controlul judiciar după ce procurorii anticorupție l-au acuzat că ar fi pus mâna ilegal pe 300.000 de euro.

Arhiepiscopul Tomisului spunea în sală de judecată că restricțiile erau o povară care îl împiedicau să slujească Biserica.

Arhiepiscopul Tomisului s-a plâns că vizită pe care este obligat să o facă la poliție, în cadrul controlului judiciar, îl împiedică să oficieze Sfântă Liturghie.

În plus, prelatul spune că și studenții lui au de suferit. Practic, nu are când să le predea din Noul Testament pentru că este obligat să își întâlnească ofițerul supraveghetor.

Pe numele său de mirean Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului este acuzat că ar fi accesat fraudulos fonduri europene și ar fi provocat un prejudiciu de 300.000 de euro.

Prelatul respinge nu doar acuzațiile, ci și bănuiala că i-ar putea influența nefast pe cei implicați în cazul său de corupție.

După 13 luni de constrângeri judiciare, prelatul scăpa în sfârșit de rigorile controlului judiciar. Arhiepiscopul Tomsiului are din nou libertate deplină și scăpă de toate obligațiile, inclusiv aceea de a se prezenta săptămânal la poliție.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO