"Germania are sanse mai mari". Singurele predictii corecte despre CAMPIONATUL MONDIAL, realizate de o aplicatie de telefon

Ultima actualizare: 12-07-2014 07:06
Cortana Germania invinge

Daca la precedentul Campionat Mondial am avut caracatita Paul, in 2014 cele mai bune predictii le face o aplicatie de telefon: Cortana, realizata de Microsoft pentruu Windows Phone 8.1 si inspirata de un personaj din jocul “Halo".

 Suna inspaimantator, dar se pare ca la ora actuala inteligenta artificiala poate prezice rezultatele meciurilor. Cel putin, asa se lauda cei de la Microsoft, al caror sistem de ghidare virtuala pentru Windows Phone, botezat Cortana dupa un personaj din jocul “Halo”, a ghicit echipele castigatoare la toate meciurile de la Campionatul Mondial din Brazilia. Cel putin pana acum, fiindca mai sunt totusi 2 partide. Iar in privinta finalei, Cortana a indicat Germania drept castigatoare, dupa cum se poate vedea in imaginea de mai sus.

Printre victorii prezise de aplicatie se numara cea a Belgiei asupra SUA, a Germaniei asupra Frantei si a Columbiei in partida cu Uruguay. Chiar si victoria Germaniei asupra Braziliei a fost prezisa de Cortana, chiar daca aplicatia a gresit un pic, sustinand ca scorul va fi strans.

A prezis si victoria Argentinei
Iar in cealalta semifinala, asistentul personal de la Microsoft a dat Argentina drept castigatoare. “Argentina ar putea bate”, “Argentina are prima sansa” sunt cateva din raspunsurile date de Cortana la intrebarea “cine va castiga meciul Argentina-Olanda”. A fost al 14-lea rezultat corect indicat de aplicatia Microsoft.

 

 

Nu e vreo magie: atunci cand au conceput Cortana, rivala faimoasei Siri, programatorii au folosit un model matematic pentru a prezice cat mai corect rezultatele meciurilor, dat fiind ca aplicatia a fost lansata in timpul Campionatului Mondial din Brazilia. Cortana ia in calcul atat performantele anterioare ale echipelor, starea vremii, a suprafetei de joc, dar si cotele de la casele de pariuri.

Citeste si: Cele mai tari glume despre meciul Brazilia-Germania

Modelul a fost pus la punct de economistul David Rothschild, cercetator la Microsoft, si a fost aplicat si la alte evenimente, tot cu succes. De pilda, a reusit in 2012 sa prezica rezultatul alegerilor prezidentiale din SUA in 50 din 51 de colegii electorale iar 2013 a indicat 19 din cei 24 de castigatori ai premiilor Oscar.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO