Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți

Dată publicare: 15-05-2018 08:19
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Dacă vrei un prosop în plus sau alte articole pentru baie, vine robotul. La zeci de hoteluri din Statele Unite de asemenea livrări se ocupă, mai nou, angajaţii cu circuite.

Tehnologia "cucereşte" însă teritorii şi mai vaste în unităţile de cazare.

Există şi hoteluri unde ești întâmpinat de un recepționer virtual sau unde te poți caza în camere "smart", care răspund la comenzi vocale.

Shiri Katz, o turistă din Israel, a avut un vizitator surpriză, la hotelul din Times Square unde a fost cazată recent.

"E frumos și neașteptat să primești asemenea servicii de la un hotel", povestește Shiri.

Roboțelul botezat Alina răspunde solicitărilor clienţilor, care vor, de exemplu, mai multe produse pentru baie, sau prosoape ori perne în plus.

Un angajat încarcă marfa în containerul robotului, apoi tastează destinaţia. Și Alina livrează, prompt şi precis, articolele solicitate. Iar clientul primeşte un apel telefonic când robotul a ajuns la uşă.

"Comanda a sosit. Robotul nostru te așteaptă în fața ușii cu articolele solicitate"

Alina este unul dintre cei peste 60 de roboţi, angajaţi în hoteluri din Statele Unite. Și nu sunt doar roboți-curieri. Iată un recepţioner virtual, proiectat pe peretele unui hotel.

Un alt lanţ de hoteluri îşi primeşte clienţii în camere inteligente, care răspund la comenzi virtuale. Dar, avertizează experţii, toate aceste jucării deştepte nu pot înlocui amabilitatea şi ospitalitatea umană.

Dar nu e de prisos un pic de ajutor de la un roboţel amuzant.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!