Targul pasionatilor de jocuri video a strans sute de mii de gameri la Koln. Tehnologia virtuala testata pana si de ministri

Ultima actualizare: 21-08-2016 00:15

Paradisul pasionatilor de jocuri video s-a mutat, zilele acestea, la Koln. Tocmai s-a deschis unul dintre cele mai mari targuri internationale de acest gen, unde sunt asteptati cel putin 300 de mii de vizitatori.

Ochelarii speciali si tehnologia pentru realitatea virtuală sunt marile atractii ale editiei din acest an. Daca ati tras concluzia ca acesti "gameri" sunt un pic aerieni, trebuie sa aflati ca au evadat din lumea reala. Cu ajutorul ochelarilor speciali, au plonjat in realitatea virtuala.

Cine doreste poate face o cursa in mountain rousse, poate pilota o masina de curse ori se poate catara pe munte. Asa cum a incercat, in realitatea virtuala, si ministrul economiei din landul Rhenania de nord-Westphalia.

Garrelt Duin, ministrul Economiei: "M-am catarat pe munte. Chiar am avut senzatia ca se intampla in realitate. Pentru cateva secunde, am simtit ca urc pe stanca muntelui. Inca sunt ametit, mi se parea ca, daca fac un pas gresit, voi cadea in gol."

Masurile de securitate sunt mult mai drastice ca altadata, dupa recentele atacuri teroriste din Europa. Cei care vin la targ au fost avertizati sa nu aduca arme de jucarie, folosite de obicei de fanii care prefera sa apara costumati la astfel de evenimente.

Totusi, politia le permite actorilor profesionisti sa foloseasca recuzita de lupta - inainte insa armele false sunt verificate riguros si inregistrate.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO