Radarele care ii pot depista pe vitezomani pe 6 benzi de circulatie, in acelasi timp, pe autostrada. Unde vor fi instalate

Ultima actualizare: 30-10-2016 07:04

Spaima soferilor exista si se "antreneaza" deja serios pe sosele!

Vorbim de un super-radar, ce ii poate depista pe vitezomani pe autostrada, in acelasi timp, pe 6 benzi de circulatie, in ambele sensuri de mers.  Aparatul e testat in Valonia, regiunea francofona a Belgiei.

Aparatele sunt in curs de omologare, iar primele radare "necrutatoare" cu soferii vitezomani au fost instalate, deocamdata pentru teste, pe mai multe sosele din Valonia.

"Un prim avantaj este ca acest radar poate controla pana la sase benzi de circulatie simultan, pe cele doua sensuri de mers.  Un alt avantaj este ca fasciculul radar poate verifica mai multe vehicule in acelasi timp".

Niciun sofer nu poate scapa daca apasa prea mult pedala de acceleratie.

Camera video incorporata poate fotografia atat partea din fata, cat si pe cea din spate a vehiculului, daca - de exemplu - una dintre placutele de inmatriculare ar fi murdara sau cu ilizibila.

Cutia care urmareste traficul ca un ochi al lui Big Brother contine de fapt doua aparate radar. Primul masoara viteza. Al doilea confirma valoarea, si, in plus, urmareste vehiculele care trec prin fata sa.

"Iata cum este marcat vehiculul in imagine. Aceasta inseamna ca un vehicul anume poate fi depistat daca depaseste limita de viteza."

Noaptea, super-radarul nu are nevoie de lumina, pentru ca este dotat si cu sistem de termoviziune.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO