Planurile S.F. ale lui Mark Zuckerberg. Metodele futuriste prin care vrea sa conecteze toata omenirea la internet


Ultimul update: Luni 31 Martie 2014 07:01
Data publicarii: Vineri 28 Martie 2014 12:23
Categorie: Smart things
mark zuckerberg

Mark Zuckerberg a dezvaluit planul ambitios prin care doreste sa conecteze la internet inca trei miliarde de oameni prin intermediul dronelor, razelor laser si satelitilor.

Conform Business Insider, compania Facebook colaboreaza in prezent cu NASA, Centrul de Cercetare Ames si Ascenta (compania care a realizat Zephyr, drona care a efectuat cel mai indelungat zbor, alimentata numai cu energie solara).

Proiectul “Internet.org” este o colaborare intre Facebook, operatori telecom si companii precum Nokia si Qualcomm, prin care Zuckerberg doreste sa aduca internet de mare viteza prin intermediul dronelor, a razelor laser si a satelitilor. “Conectarea intregii lumi la internet necesita incheierea de parteneriate noi, dar si dezvoltarea unor tehnologii revolutionare”, a declarat Mark Zuckerberg.

El recunoaste ca este foarte pasionat de acest proiect, cu atat mai mult cu cat de-a lungul ultimului an de munca s-a reusit performanta de a conecta la internet peste trei milioane de oameni in Filipine si Paraguay. Anuntul cu privire la planurile de viitor ale companiei Facebook a fost facut de directorul executiv al retelei de socializare, la doar cateva zile de la achizitionarea “Oculus VR”, liderul de piata in tehnologia realitatii virtuale.

Potrivit publicatiei Forbes, Zuckerberg a platit pentru Oculus VR o suma de doua miliarde de dolari. "Cel mai incredibil lucru in ce priveste tehnologiile (de virtualizare) este ca te poti simti prezent intr-un alt loc, alaturi de alte persoane", spune fondatorul Facebook, adaugand ca "misiunea (companiei) Oculus VR este de a te face sa traiesti imposibilul".

Sursa: Business Insider