Facebook cumpara pentru 2 miliarde de dolari o companie lider in tehnologia realitatii virtuale


Ultimul update: Sambata 29 Martie 2014 06:58
Data publicarii: Miercuri 26 Martie 2014 07:13
Categorie: Smart things
oculus VR

Mark Zuckerberg, cofondator si director executiv al retelei de socializare Facebook, a anuntat marti, printr-o postare pe contul sau ca va achizitiona compania Oculus VR, specializata in tehnologiile de virtualizare.

"Avem misiunea de a face lumea mai deschisa si mai conectata. Pentru a realiza acest scop, in decursul ultimilor ani, noi am creat aplicatii pentru telefonul mobil pentru a va ajuta sa partajati informatii. Mai avem multe de facut pentru telefoanele mobile, dar in acest moment am putea sa ne concentram asupra platformelor de viitor, capabile sa faca experientele personale mai utile si mai distractive", afirma Zuckerberg.

Potrivit publicatiei Forbes, Zuckerberg va plati pentru Oculus VR o suma de doua miliarde de dolari. "Cel mai incredibil lucru in ce priveste tehnologiile (de virtualizare) este ca te poti simti prezent intr-un alt loc, alaturi de alte persoane", spune fondatorul Facebook, adaugand ca "misiunea (companiei) Oculus VR este de a te face sa traiesti imposibilul".

"Scopul nostru principal va fi de a ajuta Oculus sa-si realizeze produsul si sa sustinem crearea unor noi jocuri. Oculus va continua sa activeze in mod independent in cadrul Facebook (...). Dupa realizarea jocurilor, Oculus va deveni o platforma pentru multe alte experiente", a subliniat el.

Compania Oculus VR, care isi are sediul in statul american California, a fost fondata de catre Palmer Luckey, in varsta de 21 de ani. Oculus a reusit sa creeze un prototip de ochelari denumiti Oculus Rift, capabili sa redea un continut similar celui din jocurile de calculator.
 

Sursa: Mediafax