Americanii au deschis sezonul de schi. Cum reusesc sa aiba partii cu zapada din belsug si in statiunile in care nu a nins

Ultima actualizare: 10-12-2014 06:59

Tehnologia moderna a adus zapada din belsug pe culmile montane din California, unde ninge foarte rar sau chiar deloc.

Tunuri de zapada recicleaza apa, isi ajusteaza singure debitul in functie de temperatura si pot fi controlate de pe telefonul mobil. Rezultatul este verificat cu ajutorul unei drone.

Privind statiunile montane din California, nu ai spune ca suntem la inceputul unei ierni zgarcite in precipitatii. Partiile sunt pregatite pentru turisti, gratie unui sistem inteligent ce asigura in permanenta un strat optim de zapada.

James Larmore, administrator partie: "In trecut foloseam niste compresoare uriase. Sistemul nu era foarte eficient. Acum avem tehnologie noua."

Ce inseamna asta? In primul rand, partiile sunt verificare periodic cu ajutorul unei drone. Apoi, tunurile de zapada pot fi controlate cu ajutorul unei aplicatii, instalata pe telefonul mobil.

David Hager, administrator partie: "Tunurile de zapada automate au inclus si un sistem meteo si isi ajusteaza singure activitatea, in functie de temperatura de pe timpul noptii."

Rezultatul este de multe ori peste asteptari.

David Hager, administrator partie: "Putem ajusta calitatea fulgilor de zapada. De multe ori, putem spune ca avem un produs mai bun decat ce ne ofera mama natura."

California se confrunta cu una dintre cele mai severe secete din istorie, asa ca sistemele au fost adaptate pentru a recicla apa.

James Larmore, administrator partie: "Luam apa dintr-un rezervor, o transformam in zapada, dupa care o colectam si o reintroducem in proces."

Marile lanturi hoteliere din California au investit milioane de dolari in aceste sisteme. Au fiecare cateva zeci de tunuri de zapada, asa ca le pot oferi turistilor partii perfecte, chiar si intr-o iarna fara ninsori.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO