Melania Vergu: Premierul a incercat sa faca o scamatorie

Ultima actualizare: 08-10-2012 07:25

Afla parerea sefei departamentului Educatie de la cotidianul "Gandul" cu privire la demiterea ministrului Cristian Adomnitei.

Este foarte limpede ca nu Adomnitei sau Anton trebuie sa ia o decizie in privinta respectarii legii salarizarii cadrelor didactice, ci Guvernul Romaniei.
Melania Mandas Vergu
Potrivit Melaniei Mandas Vergu, Guvernul incearca doar sa castige timp prin masura luata impotriva ministrului Adomnitei, dar ca oamenii scolii nu vor sta cu mainile in san mai departe.

Mai mult decat atat, desi Cristian Adomnitei a fost gasit tapul ispasitor pentru toata situatia, acesta ar fi fost singur impotriva curentului, iar faptul ca altcineva se va afla de acum in fruntea Ministerului Educatiei nu rezolva problema.

Premierul Tariceanu a sustinut intr-o conferinta de presa ca ministrul educatiei avea principala responsabilitate in gestionarea majorarii salariilor si ca demiterea acestuia trebuie privita ca un avertisment pentru toti secretarii de stat din Minister.

Este vina ministrului intr-o masura apreciabila, nu exclusiva.
Calin Popescu Tariceanu
Un fapt este cert, spune Melania Mandas Vergu: exista o lege pe care Guvernul nu doreste sa o aplice. Este o situatie fara precedent, mai ales in conditiile in care pana de curand ni s-a spus ca economia Romaniei cunoaste o crestere fabuloasa, dar ca pentru profesori nu mai sunt fonduri suficiente.

In concluzie noul ministru, domnul Anton Anton, are un atu: faptul ca vine din sistem. Dar acest lucru nu este suficient, in primul rand pentru ca va trebui sa aduca solutii, iar in al doilea rand pentru ca nu conteaza atat de mult ministrul, cat conteaza Guvernul in ansamblu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO