De ce cred freeganii rusi ca populatia planetei ar trebui sa mance gunoaie
Vorbim despre "freegani", adeptii unei miscari ce castiga tot mai mult teren in lume. Din dorinta de a proteja planeta si de a nu irosi hrana, oamenii aduna din tomberoane fructe sau legume, pe care apoi le gatesc.
Mai multi tineri din Sankt Petersburg au transformat ideea intr-un proiect social si, cu alimentele culese de la ghena, ii hranesc pe cei fara adapost.
De cateva ori pe luna, Iulian si prietenii lui iau la puricat ghenele de langa Sankt Petersburg, unde marile lanturi comerciale depoziteaza produsele expirate. Acum au gasit doar lamai, dar de obicei se intorc acasa si cu morcovi, cartofi, rosii, castraveti, mere sau portocale. Toate comestibile!
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Tinerii nu fac asta pentru ca n-ar avea ce manca, ci din convingerea ca populatia face risipa si mediul are de suferit.
Iulian Stepanov, freegan: "Practic freeganism-ul de multi ani si n-am suferit niciodata de intoxicatii alimentare. Daca speli bine legumele, poti sa le mananci fara grija. De foarte multe ori oamenii arunca hrana care nu a expirat inca si care ar putea fi consumata."
Termenul "freegan" provine din alaturarea cuvintelor "free", adica gratis, si "vegan", adica un om care mananca doar legume si fructe crude.
Iar tinerii din Sankt Petersburg au adaugat si o nota sociala acestei miscari. In fiecare sambata, din legumele si fructele gasite in tomberoane prepara diverse mancaruri pentru cei nevoiasi.
Comunitatea freeganilor din Sankt Petersburg numara deja aproape o mie de persoane.