Sarbatoare mai murdara: tone de gunoaie lasate de turisti

Dată publicare: 02-05-2011 12:55
Dată actualizare: 22-10-2012 05:02


Pe langa drumurile nationale din Prahova se vad clar urmele petrecerii de 1 Mai: munti de gunoaie, pe care fireste petrecaretii ar vrea sa le culeaga cineva, pana vin ei sa se instaleze din nou, in primul week-end cu soare.

Daca in cluburile scumpe poti lasa linistit paharele goale pe mese ca sa le adune altcineva, altfel stau lucrurile in natura. Dar multi turisti nu si-au amintit de asta si, desi au petrecut la munte, pe iarba verde s-au comportat de parca dupa ei ar trebui sa stranga o suita de servitori.

Traditia petrecerilor la iarba verde de 1 Mai e strans legata de un vechi obicei romanesc, de a lasa in voia sortii resturile distractiei- saci cu gunoaie, cartoane, pet-uri, ambalaje, caserole goale de mici si doze de bere. Poienile de la marginea drumului national 73 care leaga Predealul de Rasnov arata ca niste imense gropi de gunoi.

Din neglijenta sau nepasare, majoritatea celor care au petrecut aici au uitat sa adune resturile. Si in jurul Poienii Brasov sunt zone in care iarba de abia se mai intrezareste printre gunoaie. Si asta cu toate ca peste 100 de angajati de la salubritate au lucrat toata noptea sa curete pajistile. Numai pana acum s-au strans peste 100 de tone de deseuri, iar gunoierii spun ca mai au de adunat inca pe atat.
 

Tags: gunoaie,


VIDEO PROTVPLUS.RO