Hotelul construit din gunoaie. Vezi cum se salveaza plajele
Un hotel construit din 12 tone de gunoaie va fi instalat intre 19 si 23 ianuarie in centrul unei piete din Madrid, pentru a atrage atentia oamenilor asupra degradarii plajelor, informeaza abc.es
Hotelul construit integral din resturi menajere, proiectat de artistul german Ha Schult, va fi amplasat in central Pietei Callo, exact atunci cand se va deschide Targul International de Turism (Fitur), cel mai mare de acest fel din Europa.
“Hotelul arata daunele pe care le provoaca oamenii marilor si coastelor, dar ne si ajuta sa ne gandim cum putem schimba lucrurile daca avem grija de planeta noastra. Traim intr-o epoca a gunoaielor si riscam sa ne transformam si noi in asa ceva?” a declarat artistul Ha Schult, cunoscut in special pentru instalatia „Trash Men” pe care a realizat-o din mii de “oameni” facuti din resturi menajere.
Hotelul se numeste „Coronita Save the Beach” si a mai fost amplasat in Roma, in iunie anul trecut, cu ocazia sarbatoririi Zilei Mondiale a Mediului.
„Coronita Save the Beach” va putea fi vizitat in fiecare zi, intre orele 11:00 si 19:00.
Cei care vor dori sa innopteze intr-una din cele cinci camere duble vor trebui sa se inscrie la concursul organizat pe pagina de Facebook a hotelului. In fiecare noapte se vor putea caza zece persoane. Oaspetii nu se vor putea bucura de toate beneficiile unui hotel de lux, dar vor trai cu siguranta o experienta de neuitat.
Initiativa realizarii unui astfel de hotel apartine unei firme mexicane de bere, Coronita Cerveza, si face parte din proiectul Coronita Save the Beach, care promoveaza conservarea litoralului inca din 2008.
In plus, pentru a nu dauna mediului inconjurator din cauza hotelului construit din reziduri, Coronita Cerveza va face o donatie pentru plantarea de copaci pentru fiecare tona de dioxid de carbon emisa in vederea realizarii acestui eveniment.
Oricine poate ajuta la pastrarea litoralului curat, incarcand un filmulet sau o fotografie cu o plaja in stare deplorabila pe site-ul http://www.coronasavethebeach.org/es/home.
In fiecare an se voteaza fotografiile si filmuletele participantilor si se alege plaja care are realmente nevoie sa fie curatata.
De exemplu, anul trecut, un grup de voluntari a contribuit la salvarea plajei Bahia del Portman din zona Marii Mediteraneene, care era extrem de afectata de explozia din minele din zona.
Organizatia Intrernationala Bendera Azul (Eticheta Albastra) acorda anual o eticheta ecologica din partea Fundatiei Educatiei Ecologice (FEE) acelor plaje care indeplinesc conditiile necesare de ingiena.