Liceul de stat din România de unde elevii pleacă direct la Oxford şi Cambridge

×
Codul embed a fost copiat

Tot mai mulţi elevi români prefera să studieze la universităţi de elită de peste hotare. Bibliotecile şi studiul individual i-au ajutat să pătrundă într-un mediu academic în care concurenta este extraordinară.

La renumita universitate Oxford, de exemplu, vor ajunge şi trei elevi ai Colegiului Naţional Mihai Viteazul din Ploieşti. Valentin, Matei şi Adrian, pasionaţi de biochimie şi de informatică, au mers de-a lungul anilor la olimpiade şi concursuri naţionale. Toţi au decis să îşi încerce norocul, şi să aplice pentru Universitatea Oxford, deşi locurile erau limitate.

Pe lângă recomandările de la profesori, rezultatele de la concursuri şi un eseu despre dorinţa de a deveni student al universităţii din Marea Britanie, tineri au susţinut şi trei interviuri, cu întrebări distractive de matematică şi logică.

Matei Barbu, elev admis la Oxford: ,,Eu în liceu nu am făcut pregătire la matematică, informatică sau fizica, domenii la care excelez, deci sunt sigur că se poate, cel puţin la liceul nostru profesorii ne ajută foarte mult. Avem şi acces la cursurile de excelenţă în weekend care sunt gratuite şi sunt foarte bune."

Valentin Datcu, elev admis la Oxford: ,,Acum 4 ani nu mă gândeam că o să fiu admis la Oxford. Mi-ar plăcea să rămân acolo şi să lucrez în cercetare. Eu cred că atâta timp cât eşti pasionat de ceea ce aplici şi vrei să îţi dedici timpul pentru acea materie ai toate şansele".

Citește și
elevi
Un elev riscă să fie exmatriculat dintr-un liceu din Haţeg. Ce i-a făcut unei colege
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Iulia, în schimb a ales Cambridge-ul. Iulia Lavinia Marin, elevă admisă la Cambridge: ,,Îmi doresc să intru în învăţământul universitar. E un mit că tot timpul pregătirea are o echivalentă financiară. Există biblioteca care este liberă şi unde fără bani putem învăţa."

Gabriel Ţaga, Director CN Mihai Viteazul Ploieşti: „Peste 20 la sută dintre elevii şcolii aleg să îşi facă studiile în străinătate, evident ca elevi aceştia care care au fost acceptaţi la Oxford şi la Cabridge sunt un vârf al excelenţei”.

Un an de studiu în Marea Britanie îi costă pe părinţi aproximativ 5000 de lire doar pentru cazare şi masă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Ministrul Educaţiei vrea să introducă un examen care amintește de ”treapta” din comunism
Ministrul Educaţiei vrea să introducă un examen care amintește de ”treapta” din comunism

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, anunţă schimbări majore într-o nouă lege a educaţiei, care ar urma să fie gata în două luni.

Un elev riscă să fie exmatriculat dintr-un liceu din Haţeg. Ce i-a făcut unei colege
Un elev riscă să fie exmatriculat dintr-un liceu din Haţeg. Ce i-a făcut unei colege

Un elev de clasa a XII-a de la Colegiul Naţional "IC Brătianu" din oraşul Haţeg riscă să fie exmatriculat din şcoală după ce, în urmă cu o săptămână, a intervenit în cearta dintre sora sa şi o colegă de-a acesteia, a lovit-o pe cea din urmă.

Un liceu din Sighetu Marmaţiei, printre cele mai bune din Europa. Ce învaţă elevii
Un liceu din Sighetu Marmaţiei, printre cele mai bune din Europa. Ce învaţă elevii

Una dintre cele mai bune şcoli de afaceri din Europa se află în Maramureş. Este vorba despre un liceu tehnologic din Sighetu Marmaţiei, care a fost premiat la Viena pentru excelenţă în pregătirea viitorilor antreprenori de succes.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.